Kannattajajärjestö Newcastle United Supporters Trust vaatii seuraa vaihtamaan manageria, mollivoittoisen alkukauden jälkeen. Magpies kuuluu Burnleyn ja Norwichin kanssa siihen murheelliseen trioon taulukon pohjalla, jonka tilillä ei ole vielä voiton voittoa.

Steve Bruce on luotsannut joukkuetta nyt heinäkuusta 2019 alkaen. Kuusikymppisen sopimus seuran kanssa jatkuu ensi kesään. Kannattajille se on liian pitkä aika; peräti 94,3 prosenttia Trustin jäsenistä haluaa Brucen lähtevän, seuran edun vuoksi. Vielä korkeampi osuus, 96 prosenttia jäsenistöstä epäilee, ettei joukkue pysty pitämään paikkaansa korkeimmalla sarjatasolla.

– Seitsemännen peräkkäisen valioliigatappion jälkeen, kahdeksannen kaikki kilpailut mukaan lukien, ja vain seitsemän voiton jälkeen viimeisissä 37 ottelussa, on selvää että kiukku alkaa kasvaa. Tämä näkyi Wolves-ottelun vieraspäädyssä lauantaina, ja heijastui sosiaalisessa mediassa, podacasteissa ja nettisivuilla, NUST:n tiedotteessa ladottiin.

– Kysyimme jäseniltämme, pitäisikö Steve Brucen erota. Saimme 12 tunnin aikana yli 5000 vastausta, ja 94,3 prosenttia niistä oli myöntäviä.

– Kannattajien optimismi on todella matalalla tasolla, ja on selvää että seura on vaarassa pudota, jo kolmannen kerran nykyisen omistajan alaisuudessa.