Newcastle aloitti kello 18.30 Suomen aikaa ensimmäisen valioliigaottelunsa sen jälkeen, kun perinteisen suurseuran niskaan suorastaan kaadettiin rahaa, uusien saudiomistajien otettua Magpiesin haltuunsa.

Tunnelma stadionilla oli huomattavasti eloisampi kuin ne, joihin Valioliigassa viime vuosina, tai vuosikymmeninä on totuttu. Loppuunmyydyn lehterit notkuivat kannattajista, lipuista, banderolleista ja korviahuumaavasta metelistä.

Meteli vain nousi, kun Newcastle meni jo toisella minuutilla johtoon, Callum Wilsonin maalilla. Sitten vastustaja Tottenham kuitenkin käänsi osat, ja otti 1-2 -vierasjohdon.

Kun ensimmäistä jaksoa oli jäljellä enää joitain minuutteja, jouduttiin joukkueet komentamaan etuajassa koppeihinsa, ja areenan valtava meteli muuttui lähes täydeksi hiljaisuudeksi. Spursin Pierre-Emile Höjbjerg, joka oli paikalla viime kesän dramaattisessa Tanska-Suomi -ottelussa, sai varmasti vahvoja kylmiä väreitä, pahimmalla tavalla – yleisöstä viittilöitiin apua. Kyseessä oli mitä ilmeisimmin sydänkohtaus, koska pelaajien aktiivisen toiminnan jälkeen lehtereille kiikutettiin vaihtopenkkien suunnalta defibrillaattori.

Juuri, kun joukkueet olivat lyhyen tauon jälkeen palaamassa pelaamaan avausjakson loppuun, välitettiin Newcastlesta tieto, jonka mukaan kohtauksen saanut katsoja oli päässyt kävelemään omin jaloin jatkotoimenpiteisiin.