Mikel Arteta antoi Arsenalin kuumakallen kuulla kunniansa: ”Tällä tasolla ei voi tehdä noin”

© Kuva: Getty Images

Arsenalin manageri Mikel Arteta ei peitellyt pettymystään laitahyökkääjäänsä Nicolas Pépéen, joka hölmöili itsensä suihkuun sunnuntaina sarjaottelussa Leedsiä vastaan.

Pépé provosoitui Ezgjan Alioski tönimisistä siinä määrin, että päätti kostaa puskemalla Leeds-peluria otsaan. Kontakti ei ollut kova, mutta Alioski kaatui maahan ja kiinnitti ympäröivien pelaajien ja tuomarin huomion. Oikeudenjakajana toiminut Anthony Taylor tarkisti tilanteen videolta, mutta siinä ei juuri ihmettelemistä ollut. Tuomarin taskusta nousi suora punainen kortti.

Arsenal sai pidettyä 0-0-tilanteen voimassa päätösvihellykseen asti, mutta se ei vierasjoukkuetta tyydyttänyt (lue otteluraportti).

– Piste on piste. En ole ikinä tyytyväinen tasapeliin, mutta olosuhteet huomioon ottaen otamme pisteen vastaan ja jatkamme eteenpäin, kommentoi Arteta BBC:lle.

Pépén tempaus ei naurattanut espanjalaisluotsia yhtään.

– Tuollaista ei voi hyväksyä, ei mitenkään. Tällä tasolla ei voi tehdä noin.

Arsenalin laitapuolustajalta Héctor Belleríniltä kysyttiin, pyysikö Pépé punaista korttiaan anteeksi.

– Tällaiset jutut pysyvät pukuhuoneessa. Kaikilla on pelin jälkeen paljon adrenaliinia, ja tällaisten juttujen kanssa on odotettava myöhemälle viikkoon.

Pépéstä tuli viime vuonna Arsenalin seurahistorian kallein hankinta, kun hänestä maksettiin Lillelle 80 miljoonaa euroa. Norsunluurannikon maajoukkuelaiturin ailahtelevaisuus on kuitenkin saanut monet kyseenalaistamaan hänen hintalappunsa. Pépé on pelannut Arsenalissa 55 ottelua tehden niissä yhteensä 11 maalia ja syöttäen 12.