Putoaminen tuntuu Teemu Pukin lompakossa – Norwich-pomo paljasti ei neuvoteltavan pykälän pelaajasopimuksista: ”Se melkein tappoi seuran viimeksi”

© Kuva: Getty Images

Norwichin putoaminen Valioliigasta on jo varmistunut. Seuran urheilutoimenjohtaja Stuart Webber kertoi, että joukkueen palkkakulut tulevat laskemaan ensi kaudella sarjatasoa alempana.

Webber paljasti, että viime kesänä tehdyissä sopimuksissa on pykälä, jonka mukaan pelaajien palkkaa voidaan laskea sarjasta putoamisen myötä.

– Yksi ei neuvoteltavissa oleva pykälä viime kesänä tehdyissä sopimuksissa oli se, että palkka laskee, jos putoamme.

– Se melkein tappoi seuran viimeksi (kun seura putosi Valioliigasta) ja jouduimme myymään huippulahjakkuudet vain pysyäksemme pinnalla. Meillä oli pelaajia, jotka tienasivat yli 40 000 puntaa viikossa Mestaruussarjassa, mikä on täysin kestämätöntä meille, Webber kommentoi Eastern Daily Pressille.

Webber puhui nimenomaan viime kesänä tehdyistä sopimuksista, joihin kuulunee myös jatkosopimukset. Teemu Pukki teki viime kesänä Norwichin kanssa kesäkuuhun 2022 saakka ulottuvan jatkosopimuksen voitettuaan Mestaruussarjan maalikuninkuuden ja nostaen seuran Valioliigaan. Näin ollen pykälä löytynee myös Pukin sopimuksesta.

Valioliiga.com tavoitti Pukin agentin Teemu Turusen, joka ei kuitenkaan halunnut kommentoida Pukin tilannetta mitenkään tässä vaiheessa.

Webber kertoi myös, että seura on taloudellisesti nyt paremmassa asemassa kuin aiemmin. Webberin mukaan joukkue pystyy kilpailemaan lahjakkaista pelaajista, ja mies lupaili, että joukkuetta tullaan vahvistamaan ensi kaudella.

– Sen voin sanoa, että olemme siinä tilanteessa, että voimme enempi investoida enemmän lahjakkaisiin pelaajiin kuin yrittää löytää lahjakkuuksia halvalla. Nyt voimme laittaa siihen enemmän rahaa.

Mitään tuhlaamista Norwich ei aio aloittaa. Eikä seura silti pyri nousemaan hinnalla millä tahansa. Webberin mukaan Norwich on kuitenkin erittäin kilpailukykyinen ensi kaudella.

– Ette kuule tekosyitä minulta ensi kaudella, mitä tulee taloudellisiin asioihin joukkueen ympärillä. Meillä ei tule olemaan Mestaruussarjan suurinta budjetti, emmekä käytä eniten rahaa. Mutta meillä on taloudellisia aseita varmistaaksemme todella kilpailukykyisen joukkueen tähän sarjaan. Tämä on ensimmäinen kerta minun aikanani täällä.

– Tiedämme hyvin miten vaikea on nousta Mestaruussarjasta, mutta olemme tehneet sen aiemmin ja pystymme siihen myös uudestaan, Webber sanoi.

Muokattu 17.7. klo 15.11: Lisätty, ettei Teemu Turunen halunnut kommentoida Pukin palkka-asiaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.