Tilastot paljastavat: Ole Gunnar Solskjærin hurjassa väitteessä on perää – Man United saa rankkareita huomattavasti aiempaa harvemmin

© Kuva: Getty Images

Ole Gunnar Solskjær heitti perjantaina ilmoille hurjan väitteen siitä, että Jürgen Kloppin kommenteilla on ollut vaikutusta Manchester Unitedin rangaistuspotkujen määrään.

Klopp kritisoi alkuvuodesta sitä, että Man United on saanut viimeisen kahden vuoden aikana enemmän rangaistuspotkuja, kuin mitä Liverpool on saanut hänen alaisuudessaan viiden ja puolen vuoden aikana.

Solskjærin mukaan tällä on ollut suora vaikutus tuomaritoimintaan. Norjalaisluotsi väittää, että tuomareilla on nyt korkeampi kynnys viheltää rangaistuspotkuja Man Unitedille.

Moni voi pitää – ja pitääkin – Solskjærin kommentteja täytenä hölynpölynä, mutta tilastot paljastavat, että norjalaisen väitteessä on perää.

Ennen Kloppin kommentteja Man United oli saanut yhden rangaistuspotkun 2.8 ottelua kohden. Valioliigakauden [38 ottelua] otannalla tämä tarkoittaa 13.57 rangaistuspotkua.

Kloppin kommenttien jälkeen Man United on saanut rangaistuspotkuja huomattavasti aiempaa harvemmin. Joukkue saa nyt rankkarin kerran 5.2 ottelua kohden. Lukema on siis lähes tuplaantunut.

Sattumaa vai ei? Liverpoolin ja Manchester Unitedin kannattajilla lienee asiaan eriävä näkemys…