Juhannuspäivä vietetään tänä vuonna Valioliigan parissa!

Tänään lauantaina luvassa on yhteensä neljä valioliigaottelua, joista ensimmäisenä vuorossa on Watfordin ja Leicesterin mielenkiintoinen kohtaaminen. Sen jälkeen Manchester Cityltä läksytyksen saanut Arsenal palaa tositoimiin Brightonia vastaan.

Tässä kierrosennakossa keskitytään lauantain kahteen ensimmäiseen otteluun. Ennakko päivän toisesta otteluparista luettavissa myöhemmin.

Tasapainoiset ketut

Leicester on ihastuttanut läpi kauden ja tänään joukkueella on mahdollisuus ottaa entistä vahvempi ote Mestarien liiga -paikasta. Joukkue ei kikkaile turhia, vaan tasapaino on keskiössä kaikessa tekemisessä. Se näkyy joukkueen rakennuksessa ja se näkyy Brendan Rodgersin taktiikoissa.

Rodgers suosii enimmäkseen 4-1-4-1-muotoa ja Leicester pelaa monipuolisesti. Vastahyökkäykset Jamie Vardyn johdolla ovat tappava ase, mutta hitaatkin hyökkäykset onnistuvat vaivatta. Pelinrakentelussa Jonny Evans ja Caglar Söyüncü heiluttavat rauhallisesti tahtipuikkoa ja Wilfried Ndidi suojelee linjaa heidän edessään.

Laitapakkien taustakierrot ovat isossa roolissa omassa sapluunassa ja Leicester pommittaa suhteellisen paljon palloja boksiin. Laitahyökkääjät ovat usein enemmän konservatiivisia ja työteliäitä vaihtoehtoja ja luovuus tulee hyökkääviltä kaseilta, James Maddisonilta ja Yuri Tielemansilta.

Leicesterin sekoitus on sopivassa suhteessa kaikkea. Kontrollia, vauhtia, työteliäisyyttä ja tarpeeksi ratkaisuvoimaa yksilörintamalla. Paketti on yksinkertaisesti todella tasapainoinen.

Ricardo Pereiran vamma on kuitenkin todella huonoja uutisia Leicesterille. Pereira on ollut heittämällä sarjan parhaita laitapakkeja ja modernissa pelissä ei ole syytä aliarvioida yhtään pelipaikkaa tai roolia.

Odotettu avaus Watfordia vastaan:

Schmeichel
Justin-Evans-Söyüncü-Chilwell
Ndidi
Albrighton-Tielemans-Maddison-Barnes
Vardy

Alisuorittaja

On mahdotonta kaunistella Watfordin kautta. Joukkue on alisuorittanut isosti ja valmentaja on vaihtunut pariin otteeseen. Pientä suuntaa on kuitenkin löytynyt tekemiselle.

Watford on kärsinyt hiljattain loukkaantumisista ja muutamalla pelaajalla on tällä hetkellä pieniä kolhuja. Sivussa ovat myös aitapuolustaja Daryl Janmaat sekä joukkueen luovimpiin pelaajiin kuuluva Gerard Deulofeu. Se syö luonnollisesti ratkaisuvoimaa ja Watfordilla on varmasti pieniä ongelmia edessään otteluruuhkan takia.

Suurimpia muutoksia Nigel Pearsonin alaisuudessa on ollut Abdoulaye Doucourén siirtäminen korkealta prässääväksi kympiksi. Doucouré on erinomainen box-to-box-pelaaja ja hänen juoksuvoimansa tulee tarpeeseen. Tällä kaudella hänellä on jo kasassa neljä maalia sekä kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen

Kaustubh Pandey

@Kaus_Pandey17
Considering the success Watford have had with signings like Ismaila Sarr and Abdoulaye Doucoure, not signing Pape Gueye is a blow.

Signing an underrated (free agent) midfielder like him is anyone's dream. He made 7.2 recoveries p90 for Le Havre and created 0.67 chances p90 too.

Lähtökohtaisesti olisi kuitenkin vielä parempi saada hänen juoksujaan syvältä, mutta ”underdog-asetelma” sopii nykyjoukkueelle. Pitäisikö ambitiot olla korkeammalla, on varsinainen kysymys.

Odotettu avaus Leicesteriä vastaan:

Foster
Kiko-Kabasele-Cathcart-Masina
Hughes-Capoue
Sarr-Doucouré-Pereyra
Deeney

Järkevien ratkaisujen seuraus?

Brighton päätti täksi kaudeksi ottaa uuden linjauksen palkkaamalla Graham Potterin valmentajaksi. Chris Hughton oli konservatiivisempi ja hänen ensisijainen fokuksensa oli puolustuspelin organisoinnissa ja tiiviin joukkueen luomisessa. Potter lähestyy yhtälöä toiselta kantilta.

Potterin alaisuudessa Brighton on pitänyt enemmän palloa ja pyrkinyt pelaamaan maata pitkin. Ajoittain tekeminen on hyvää, mutta aivan liian usein joukkueen hallinta pelivälineestä on tehotonta, ja joukkue on altis negatiivisille suunnanmuutoksille. Tuttavallisemmin siis vastahyökkäyksille.

Brighton on kuitenkin alisuorittanut oman pisteodottamansa, mikä on monella tapaa mielenkiintoista. Kasassa pitäisi olla noin yhdeksän pistettä enemmän. Se kertoo osittain siitä, että prosessissa on tehty asioita oikein. Ongelmana tuntuu kuitenkin olevan sopivan tasapainon löytäminen. Työteliäisyys ja laatu eivät ole kuitenkaan helppo yhtälö. Joukkue on kuitenkin loistava esimerkki siitä, mitä pelaajien löytäminen sopivaan hintaan tarkoittaa. Pascal Groß.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen

Albion Analytics

@AlbionAnalytics
🇫🇷 Neal Maupay in the Premier League shooting frequency/xG elite

🇩🇪 Pascal Gross creating an awful lot of chances which haven’t been converted

Gross-Maupay is an assister-goalscorer combination we haven’t yet seen this season!

(@S2Stats)

#BHAFC

 

Odotettu avaus Arsenalia vastaan:

Ryan
Montoya-Webster-Dunk-Burn
Bissouma-Pröpper
March-Mooy-Trossard
Maupay

Tykkimiesten tilannepäivitys

Arsenalin avausottelu tauon jälkeen ei mennyt varsinaisesti nappiin. Avaus XI oli osittain sekava ja takkiin tuli Man Cityltä kaikilla mittareilla. Positiivisella puolella on kuitenkin, että Dani Ceballos nähtäneen avauksessa Brightonia vastaan. Joukkue tarvitsee kipeästi hänen pelinrytmitystaitoja. Ceballos on rauhallinen pallon kanssa.

Brighton olisi muuten lähtökohtaisesti todella maistuva vastustaja Arsenalille. Pelin pitäisi lähtökohtaisesti olla avointa. Arsenalin yllä leijuu kuitenkin synkkiä pilviä.

David Luiz otti punaisen kortin vaihdosta tultuaan. Uusi toppari Pablo Mari Villar loukkaantui myös ilmeisen vakavasti ja Granit Xhaka näyttäisi olevan sivussa pari viikkoa.

Mikel Arteta joutuu laittamaan mietintämyssyn päähänsä, varsinkin mitä tulee keskikentän rakenteeseen ja puolustuslinjan pitävyyteen.

Odotettu avaus Brightonia vastaan:

Leno
Bellerin-Holding-Mustafi-Tierney
Ceballos-Guendouzi
Pepe-Özil-Aubameyang
Lacazette