Pep Guardiola sanoi sen olleen ”uskomatonta”, ettei Manchester Citylle vihelletty rangaistuspotkua Phil Fodeniin kohdistuneesta taklauksesta keskiviikon 5-2-voitossa Southamptonia vastaan.

Manchester City palasi voittojen tielle Etihad Stadiumilla, kun kahdesti osuneet Kevin De Bruyne ja Riyad Mahrez, sekä voittomaalista vastannut Ilkay Gündogan johdattivat Taivaansiniset 14 pisteen karkumatkalle Valioliigan sarjataulukossa.

Manchester City olisi kuitenkin voinut tehdä yhden lisää rangaistuspotkusta, kun Southamptonin maalivahti Alex McCarthy liukui Fodenilta jalat alta puolustusalueensa sisällä pelin ollessa vielä tasan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

GOAL

@goal
Phil Foden stayed on his feet, but should Man City have had a penalty?

VAR said no ❌

Erotuomari tai VAR eivät kuitenkaan nähneet tilanteessa aineksia pilkulle. 1v1-tilanteessa kaadettu Foden putosi McCarthyn taklauksen seurauksena polvilleen, mutta ei jäänyt maahan makaamaan. Tuomaripäätös hämmensi etenkin Guardiolaa.

– En ole pitkään aikaan sanonut mitään pahaa tuomareista, mutta tämä päätös oli us-ko-ma-ton, Guardiola latasi Sky Sportsille tunteikkaalla tavalla voitto-ottelun jälkeen.

[readmore from=Manchester-City]

– Erotuomarit ovat ammattilaisia ja heidän on tehtävä työnsä oikein. Olemme tyytyväisiä 5-2-voittoon, mutta 1-1-tilanteessa olimme vaikeuksissa ja he olivat meitä parempia. Tämä päätös viedä meiltä pilkku oli yksinkertaisesti uskomaton.

– En ymmärrä, miksei Fulham saanut [viime viikolla] maalia Tottenhamia vastaan. En ymmärrä, miten Arsenal ei saanut käsivirheestä rangaistuspotkua Burnleya vastaan [viime lauantaina]. Minulla ei ole mitään Tottenhamia tai Burnleya vastaan, en vain ymmärrä.

– Ehkä jonain päivänä he voivat selittää, mitä täällä oikein tapahtuu. Tämä rankkaritilanne tänään – voi hyvä luoja… Jon Moss, erotuomari, ei nähnyt sitä? OK. Linjatuomari ei näe sitä, mutta jos VAR:kaan ei näe sitä se johtuu – voi hyvä luoja.