Pep Guardiola kasvatti ällistyttävää mestaruussaldoaan – kiitos kuului kuitenkin pelaajille: ”Tämä oli kaikista haastavin”

© Kuva: Getty Images

Manchester City on kruunattu Valioliigan mestariksi kolmatta kertaa edellisen neljän vuoden sisällä. Joukkueen manageri Pep Guardiola on kiittänyt uransa yhdeksännestä sarjamestaruudesta kaikkia hänen ”erityisiä” ja ”sitkeitä” pelaajiaan.

Manchester Cityn mestaruus ratkesi kolme kierrosta ennen kauden päätöstä, kun joukkueen lähin kilpailija Manchester United hävisi Leicesterille 1–2-lukemin tiistai-iltana. Guardiolan mukaan kuluva kausi on ollut hänen uransa haastavin Englannissa.

– Tälle kaudelle ja Valioliigan mestaruudelle ei löydy samanveroista. Tämä oli kaikista haastavin. Tulemme aina muistamaan tämän kauden siitä, miten voitimme, kertoi Guardiola.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Olen niin ylpeä ollessani tämän ryhmän manageri. Nämä pelaajat ovat niin erityisiä. Selviäminen tästä kaudesta – kaikkien kohtaamiemme rajoitusten ja vaikeuksien kanssa – ja johdonmukaisuutemme osoittaminen on ilmiömäistä.

– Se on säälimätöntä. Joka ikinen päivä he ovat täällä taistelemassa menestyksestä, yrittäen olla parempia. He ovat olleet niin, niin sitkeitä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Tämä pätee yhtä lailla takahuoneemme jokaiseen jäseneen, joka on työskennellyt väsymättä kulissien takana varmistaakseen, että pelaajillamme on kaikki valmiudet ottaa odottamattomat haasteet ja uudet rutiinit vastaan näin myrskyisän vuoden aikana.

– Jokaisen kauden alussa Valioliigan mestaruus on meille kaikista tärkein mestaruus. Tässä kilpailussa meidän on sytyttävä joka kolmas päivä pelaamaan suurimpia vihollisiamme vastaan, niin kotona kuin vieraissa. Ainoastaan olemalla paras viikosta toiseen, voi voittaa tämän kilpailun. Tämä on meille suuri menestys.

Guardiola on voittanut 12-vuotisen manageriuransa aikana peräti 31 pokaalia, joista yhdeksän on pääsarjamestaruuksia. Espanjalaisluotsilla on vielä tilaisuus uransa toiseen triplamestaruuteen Cityn peräsimessä, kun joukkue kohtaa Chelsean Mestarien liigan finaalissa 29. toukokuuta.

Lähde: The Guardian


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!