Valioliigakauden ensimmäinen Pohjois-Lontoon derby päättyi Tottenhamin 2-0-voittoon Arsenalia vastaan sunnuntai-iltana.

Ottelun avainhahmoina toimivat jälleen kerran Harry Kane ja Heung-Min Son, jotka olivat suoraan osallisena Tottenhamin kummassakin maalissa. Kane syötti ottelussa sarjakauden 10. maalinsa, kun Son puolestaan maalasi 10. täysosumansa.

Tottenham nousee komean voittonsa myötä takaisin Valioliigan kärkipaikalle. Arsenal jatkaa sen sijaan sarjataulukon 15. sijalla, kerättyään ensimmäisestä 11 ottelustaan vain 13 pistettä.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
⚪️ 𝗡𝗢𝗥𝗧𝗛 𝗟𝗢𝗡𝗗𝗢𝗡 𝗜𝗦 𝗪𝗛𝗜𝗧𝗘! ⚪️

Tottenham aloitti maalitehtailun, kun peliä oli takana 13 minuuttia. Kotijoukkue käynnisti nopean vastahyökkäyksen Eric Dierin purkupallosta, jonka jälkeen Kane pelasi pallon pitkänä kohti Sonia. Eteläkorealainen juoksi pallon kanssa noin 25 metrin päähän Arsenalin maalista ja täräytti upean kaukolaukauksen Bernd Lenon selän taakse. 1-0.

Arsenal ei onnistunut löytämään nopeaa vastausta Tottenhamin avausosumaan, vaan jämähti kerta toisensa jälkeen valkopaitojen tiiviiseen puolustukseen. Pierre-Emerick Aubameyang, Willian ja Alexandre Lacazette jäivät kaikki piiloon Arsenalin pallonhallinnasta huolimatta.

Juuri ennen puoliaikavihellystä, taka-alalle vetäytynyt Tottenham iski taas onnistuneesti vastaan.

Giovani Lo Celso murtautui Arsenalin kenttäpuoliskolle kolme Spurs-pelaajaa mukanaan, ja pelasi pallon lopulta Sonille. Laitahyökkääjä odotti Kanen takakiertoa ja siirsi pallon alueen sisällä hänelle, jonka jälkeen englantilaishyökkääjän kova kuti kimposi yläriman kautta sisään. 2-0.

30 - Son Heung-min and Harry Kane have now combined for 30 Premier League goals, the second most of any duo after Didier Drogba and Frank Lampard (36) - 10 of those goals have come in 2020-21. Partnership.

Juuri ennen taukoa syyshankinta Thomas Partey loukkaantui jälleen ja joutui vaihtoon. Toisella puoliajalla Arsenal pääsi hieman paremmin kiinni maalipaikkoihin, mutta tuhlasi harvatkin tilaisuutensa.

Kun peliä oli takana 67 minuuttia, Lacazette puski pallon kohti maalia Hector Bellerínin keskityksestä, mutta Hugo Lloris torjui yrityksen erinomaisesti tiehensä. Vajaa kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Bukayo Sakan pusku hyvästä paikasta epäonnistui täysin.

Tottenhamin syvälle vetäytynyt puolustus piti pintansa aina ottelun loppuun saakka. Arsenal hallitsi toisella jaksolla palloa yli 74-prosenttisesti, mutta tulosta se ei tuottanut. Derbykamppailu Tottenham Hotspur Stadiumin 2000 katsojan edessä päättyi kotijoukkueen 2-0-voittoon.