Massiivinen määrä bulgarialaiskannattajia todisti omasta älykkyydestään ottelussa Englantia vastaan maanantai-iltana Sofiassa. Räikeän rasistisen käytöksen keskellä Gareth Southgaten miehistö piti parikin palaveria kesken ottelun, mutta päätti lopulta viedä kentällä nähdyn, 0-6 -lukemiin päättyneen teurastuksen loppuun saakka.

Ottelu keskeytettiin yleisön sikailun johdosta jo avauspuolikkaalla kahteen otteeseen, ja Southgate myöntää harkinneensa joukkueen marssittamista varhaisessa vaiheessa ulos koko sirkuksesta.

– Pelaajat halusivat kuitenkin saada jakson päätökseen, ja keskustella asiasta puoliajalla.

Molemmat joukkueet siis pysyivät lopulta kentällä täyden ottelun mitan. Bulgarian kapteeni Ivelin Popov kävi vetoamassa yleisöön, jotta he lopettaisivat muun muassa lukuisin natsisymbolein ryyditetyn, Englannin tummaihoisiin pelaajiin kohdistetun naurettavan käytöksensä.

Bulgarian valmentaja Krasimir Balakov esitti surkuhupaisia väitteitä ottelun jälkeen.

– Minä en kuullut mitään, mutta puhuin juuri englantilaisen lehdistön kanssa. Jos heidän väittämänsä on totta, meidän pitää hävetä ja pyytää anteeksi. Mutta tähdennän; vasta kun väitteet on osoitettu tosiksi.

Balakov ei siis kuullut tai nähnyt lehtereille, minkä lisäksi hän ei ollut myöskään tietoinen oman kapteeninsa toiminnasta.

– Mikäli hän puhui yleisölle, oli varmasti kysymys siitä miten joukkueemme esiintyi.

Jordan Henderson kuvaili valmentajan reaktiota anteeksiantamattomaksi.

– Jotain on tehtävä. Hänen on pyydettävä heti anteeksi sekä joukkueensa, että sen kannattajien puolesta. Hän kysyi minulta, mikä on ongelma, ja kerroin että hän kyllä tiesi mitä tapahtui.

Sky Sportsin toimittaja Kaveh Solhekol kuvaili näkemäänsä.

– Varsinkin ensimmäisellä jaksolla, joka kerta kun Englannin tummaihoinen pelaaja koski palloon, alkoi rasistinen pilkkaaminen, apinahuutelu ja natsitervehdykset. Tämä oli pahinta rasismia, mitä olen koskaan nähnyt jalkapallo-ottelussa.

Iso joukko bulgarialaisyleisöstä poistettiin stadionilta ennen toisen jakson alkua.