Liverpool-tähti loukkasi päänsä hurjassa tilanteessa – aivovammajärjestöltä rajua kritiikkiä maajoukkueelle: ”Sairaalloinen törmäys”

© Kuva: Getty Images

Aivovammajärjestö Headway toruu ankarin sanoin Senegalin maajoukkuetta ja Afrikan mestaruusturnauksen järjestäjiä siitä, että Liverpoolin laitahyökkääjä Sadio Mané sai jatkaa pelaamista päävammansa jälkeen.

Mané, 29, oli tiistaina tositoimissa, kun Senegal eteni turnauksen puolivälieriin kaatamalla Kap Verden 2-0. Liverpool-tähden ottelu päättyi kuitenkin jo 70. minuutilla, sillä hetkeä aiemmin hän törmäsi rajusti yhteen Kap Verden maalivahdin Vozinhan kanssa.

Pelaajien päät kolahtivat vastakkain, ja Vozinha ajettiin törmäyksen seurauksena suoralla punaisella ulos. Mané vaikutti menettäneen tajunsa, mutta hän jatkoi pelaamista ja onnistui jopa maalinteossa, kunnes hän jäi lopulta maahan pitelemään päätään ja hänet oli autettava vaihtopenkille.

Headwayn varatoimitusjohtaja Luke Griggs sanoo järjestön tiedotteessa, että Senegalin joukkue ja kisajärjestäjät asettivat toiminnallaan pelaajan vaaraan. Afrikan mestaruusturnauksessa ei ole käytössä aivotärähdysvaihtoja.

– Päällisin puolin tämä näyttää olevan jälleen yksi esimerkki siitä, että jalkapallo asettaa tulokset pelaajien turvallisuuden edelle, kommentoi Griggs.

– Tämä oli sairaalloinen törmäys, joka selvästi jätti molemmat pelaajat niin pahaan kuntoon, että aivotärähdystä olisi varmasti pitänyt pitää vähintäänkin mahdollisena.

– Kuva pelaajasta, joka lyyhistyi maahan ja joka jouduttiin auttamaan pois kentältä maalinsa jälkeen, kertonee kaiken, mitä tarvitsee tietää iskusta ja sen vaikutuksesta hänen aivoihinsa.

Mané vietiin varotoimenpiteenä tutkittavaksi sairaalaan, jossa hän otti hymyssä suin yhteiskuvan Vozinhan kanssa.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.