Argentiinalaishyökkääjä Sergio Agüero järjesti keskiviikkona lehdistötilaisuuden, jossa hän vahvisti peliuransa päättyvän.

Agüeron, 33, uran viimeiseksi otteluksi jäi täten lokakuun lopulla pelattu Barcelona-Alavés, jossa hyökkääjä joutui rintakipujen ja hengitysvaikeuksien vuoksi jättämään kentän jo avausjaksolla.

– Olen tässä tilaisuudessa, koska olen päättänyt lopettaa jalkapallon pelaamisen. Tein päätöksen terveyteni vuoksi, Agüero aloitti kyynelehtien.

– Tämä on todella vaikeaa aikaa, ja tämä on vaikein päätös, jonka olen tehnyt elämässäni. Mutta se on minun kannaltani paras päätös. Lääkärit sanoivat minulle, että minun on parasta lopettaa ja tein tämän päätöksen viikko sitten.

– Olen ylpeä ja onnellinen urastani, olen aina haaveillut jalkapallon pelaamisesta. Unelmani oli pelata jalkapalloa. En koskaan uskonut pääseväni Eurooppaan.

– Kiitän perhettäni, joka on tukenut minua alusta asti. Haluan myös kiittää joukkuetovereitani, jotka ovat auttaneet minua kehittymään.

Vaikka Agüeron peliura loppui ennenaikaisesti, hän ehti pelata pitkän ja menestyksekkään uran.

Independienten kasvatti aloitti Euroopan valloittamisen vuonna 2006 Atlético Madridissa. Atléticossa hän vietti viisi vuotta, joiden aikana hän voitti Eurooppa-liigan sekä UEFA:n Super Cupin.

Kesällä 2011 Agüero siirtyi Manchester Cityyn, jossa hänestä tuli todellinen seuralegenda. Argentiinalainen edusti Cityä kymmenen vuoden ajan ja nousi seuran kaikkien aikojen parhaimmaksi maalintekijäksi 260 osumallaan.

Agüeron aika Cityssä oli yhtä menestyskulkua. 15 pokaalin (6x Liigacup, 5x Valioliiga, 3x Community Shield, 1x FA Cup) lisäksi hän voitti kertaalleen (kaudella 2014-15) myös Valioliigan maalikuninkuuden.

Argentiinan A-maajoukkueessa 101 kertaa esiintynyt ja 40 maalia tehnyt Agüero pelasi seurajoukkuetasolla yhteensä 663 ottelua ja teki niissä huimat 379 maalia.

KATSO MYÖS: Peliuransa päättänyt Sergio Agüero jätti jälkensä – tämä maali ei unohdu!

Squawka

@Squawka
Sergio Agüero is Man City's all-time leading goal-scorer, the top-scoring foreign player in the Premier League history and has scored more hat-tricks in the competition than any other player.

93:20 forever. 🙌

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.