Newcastle-manageri ehdottaa jalkapallofestareita kauden päättämiseksi: ”Se ei ole ihanteellista”

© Kuva: Getty Images

Newcastle-manageri Steve Bruce on ehdottanut ”jalkapallofestivaalien” järjestämistä, jotta keskeytynyt kausi saataisiin pelattua päätökseen tarpeeksi aikaisin ennen uuden kauden alkua. Tämä tarkoittaisi Brucen mukaan sitä, että otteluita pelattaisiin yhden kuukauden aikana joka ikinen päivä.

Bruce on kuitenkin vaatinut kärsivällisyyttä koronaviruspandemian vallitessa yhä koko maata. 59-vuotiaan englantilaisvalmentajan mielestä pelaajia ei pidä käskeä takaisin kentille liian aikaisin vain siksi, että kansalaiset saisivat urheilulliset häiriötekijät takaisin arkeensa.

– Meidän on yritettävä saada tämä kausi viimeisteltyä, mitä ikinä se vaatiikaan. Kaikki haluavat sitä. Mutta meidän on myös muistettava, että kaikkien pelaajien ja taustahenkilöiden turvallisuus on paljon tärkeämpää kuin jalkapallo. Meidän ei tulisi palata harjoituksiin ennen kuin se on täysin turvallista, Bruce kertoi The Telegraphin haastattelussa.

– Tiedän että ihmiset kaipaavat jalkapalloa, vaikka tauko on kestänytkin vasta kaksi viikkoa, ja tiedän että minä sekä kaikki managerit kenelle olen jutellut tuntevat samoin, mutta tässä ei ole kyse jalkapallosta. Tämä on kriisi, joka vaikuttaa koko maahan. Kukaan ei olisi voinut odottaa tämänkaltaisia seurauksia.

Kun pallo lopulta saadaan taas liikkeelle, Brucen mielestä kausi tulisi pelata mahdollisimman ripeästi päätökseen. Loppukautta ei kuitenkaan tulisi jättää pelaamatta, niin kuin Englannin amatöörisarjoissa jouduttiin tekemään (lue lisää).

– Me voimme järjestää kuukauden mittaiset jalkapallofestivaalit. Otteluita joka päivä, joukkueet pelaavat kahdesta kolmeen peliä viikossa. Se ei ole ihanteellista, mutta jos me pystymme pelaamaan 10-15 ottelua joulukuussa ja tammikuun alussa, niin me pystymme siihen tälläkin kertaa saadaksemme kauden päätökseen.

– Se todennäköisesti tarkoittaa sitä, että ensi kauden alku tulee viivästymään. Meidän pitää myös mahdollisesti unohtaa yksi cup-turnaus ensi kauden osalta ja jättää seuraava talviloma pitämättä. Mutta se voidaan tehdä. Mitä ikinä se vaatiikaan, me tulemme löytämään ratkaisun.