Englanti saattaa menettää Chelsean sensaatiohyökkääjän – ”Hänellä on paremmat mahdollisuudet Nigerian paidassa”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Tammy Abraham on ollut teemupukkimaisessa vireessä alkukaudesta.

Chelsean sensaatiohyökkääjä on paukuttanut viidessä valioliigaottelussa jo seitsemän maalia. Se on kova saldo, kun otetaan vielä huomioon, ettei Abraham ole pelannut kertaakaan täyttä 90-minuuttista. Maaleja on syntynyt keskimäärin 47 minuutin välein.

Tässäpä voisi olla oiva kärkimies Englannin maajoukkueelle moneksi vuodeksi eteenpäin. Tai ehkä sittenkin Nigerialle. Abraham ei ole vielä päättänyt.

– En ole vielä miettinyt asiaa. Kun päätöksen hetki koittaa, se koittaa, Abraham sanoi lehdistölle.

– Emme voi ikinä tietää. Koskaan ei pidä sanoa ”ei koskaan”. Juuri nyt keskityn vain Chelseaan.

21-vuotias Abraham ei saanut maajoukkueluotsi Gareth Southgatelta kutsua Englannin syyskuun EM-karsintaotteluihin.

Junioritasolla Abraham on koko ajan edustanut Englantia. Hän on myös pelannut jo kaksi miesten maaottelua. Marraskuussa 2017 pelatut pelit olivat kuitenkin harjoitusotteluita, joten Abrahamilla on edelleen ovi auki Nigerian suuntaan.

Chelsea-manageri Frank Lampard kehottaa Southgatea toimimaan nopeasti.

– En halua neuvoa Garethia, mutta se että tekee seitsemän maalia kolmessa ottelussa ja että johtaa maalipörssiä, niin hän on todella laadukas pelaaja, Lampard sanoi The Timesin mukaan.

Nigerian jalkapalloliitostakin on esitetty kosiskeluja.

– Sanoin Tammylle, että Nigerian paidassa hänellä on paremmat mahdollisuudet päästä pelaamaan säännöllisemmin kuin Englannin maajoukkueessa. Englannilla on valtava määrä hyökkääjiä, Nigerian jalkapalloliiton puheenjohtaja Amaju Pinnick sanoi Timesin mukaan.

Englanti on menettänyt viime vuosina useamman lahjakkaan pelaajan. Victor Moses ja Alex Iwobi edustivat Englantia junioritasolla, mutta molemmat valitsivat miesten tasolla lopulta Nigerian. Wilfried Zaha ehti jo pelata Englannin miesten maajoukkueessa, mutta päätyi lopulta valitsemaan Norsunluurannikon.

Toisaalta West Hamin Declan Rice pelasi kolme ottelua Irlannin miehissä, mutta vaihtoi kuitenkin Englannin paitaan viime maaliskuussa.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS