Näkökulma: Teemu Pukki on jatkossa merkattu mies – Chelsea yritti pysäyttää suomalaisen selvällä suunnitelmalla

© Kuva: Getty Images

Norwichin tulikuuma hyökkääjä Teemu Pukki jatkoi lauantaina tehokkaasti.

Suomalainen teki avausjaksolla maalin ja pohjusti yhden, kun Chelsea voitti Norwichin Carrow Roadilla 3–2.

Pukki koski avausjaksolla palloon vain viisi kertaa, mutta keräsi tehot 1+1. Hyökkääjä kyttäsi Norwichin 4-2-3-1-muodossa korkealla, jopa niin korkealla, että Pukki mahtui harvoin tv-ruutuun.

Pukki on äärimmäisen tehokas, jos saa mahdollisuuden. Ensimmäisessä osumassa hän liikkui vieraiden neljän pelaajan puolustuslinjan sivustalle ja tarjoili Todd Cantwellille avopaikan. Isäntien toisessa osumassa Pukki livahti selustaan heti, kun topparipari vieraiden Andreas ChristensenKurt Zouma porrasti heikosti.

Chelsea yritti antaa Kanarialinnuille korkealla painetta. Vieraiden päävalmentaja Frank Lampard luotti Carrow Roadilla ryhmitykseen 4-3-3. Lampard käänsi keskikentän kolmion ympäri niin, että kentän sydämeen muodosti selvät parit. Chelsea aloitti yhdellä pohjapelaajalla, Jorginholla.

Chelsea pysäytti Norwichin. Pukki ei päässyt peliin mukaan, kun Norwich joutui kierrättämään alhaalla. Pukki liikkui toisella jaksolla hetkittäin aivan oikealla, mutta jäi pimentoon. Pukki koski palloon 14 kertaa, koko Norwich 677 kertaa. Pukki jäi siis pahasti eristyksiin.

Chelsea otti suomalaisen tiukkaan vartiointiin. Christensen ja Zouma vartioivat hänet tarkasti. Pallonmenetysten jälkeen Chelsea tiivisti heti. Vieraiden neljän pelaajan linja pumppasi alas. Pukki jäi yksin neljää vastaan. 

Lauantai osoitti, että kolmella kierroksella viisi kertaa tuulettanut Pukki ei pääse enää yllättämään. Valioliigan maalipörssin kärkimies on jatkossa merkattu mies. 

Chelsea piti kärkeä pimennossa kahdella keinolla. Chelsea yritti pitää korkealla, miespainotteisella prässillä huolen siitä, että Pukki ei pääse palloon. Jos Norwich pääsi eteenpäin, tiivisti Chelsea alakerran etäisyydet. Tämä johti toisella jaksolla jopa huvittaviin tilanteisiin. Norwichin muut pelaajat pääsivät nousemaan vapaasti rangaistusalueelle, kun koko länsilontoolaisten alakerta keskittyi Pukkiin.

Eero Laurila
Twitter: @eerolaurila


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.