Chelsea voitti Norwichin lauantaina Valioliigassa 3-2 Carrow Roadilla pelatussa ottelussa.

Squawka Live

@Squawka_Live
Norwich XI: Krul; Aarons, Hanley, Godfrey, Lewis; Trybull, Leitner; Cantwell, Stiepermann, Buendía; Pukki.

Chelsea XI: Kepa; Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson; Kovacic, Jorginho; Pedro, Mount, Pulisic; Abraham.

#NORCHE

Lontoolaisvieraat nappasivat johdon jo kolmannella minuutilla. Tammy Abraham unohtui täysin Norwichin puolustukselta ja pääsi laukomaan pallon verkkoon suoraan César Azpilicuetan keskityksestä. 0-1.

Norwich tuli tasoihin vain pari minuuttia myöhemmin. Esityön maaliin teki Emiliano Buendia, joka puski pallon kanssa useasta Chelsean pelaajasta ohi ennen kuin syötti sen Todd Cantwellille, joka jatkoi sen Teemu Pukille. Suomalaishyökkääjä pelasi pallon heti takaisin Cantwellille, joka pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä. 1-1.

156 - There were just 156 seconds between Tammy Abraham giving Chelsea the lead and Todd Cantwell equalising for Norwich, with these shots being the first two attempts of the match. Breathless. #NORCHE

5:32 - After just five minutes and 32 seconds, this is the earliest time taken for both teams to score in a Premier League fixture since November 2017, when Crystal Palace v Everton was 1-1 after 5:25. Quickfire. #NORCHE

Chelsea rokotti toistamiseen, kun kellossa oli 17 minuuttia. Christian Pulisic syötti pallon kuljetuksensa päätteeksi Mason Mountille, joka otti loistavan kosketuksen keskustaan ja laukoi oikealla jalallaan tulisen kudin verkkoon. 1-2.

Norwichin päivän toinen tasoitus syntyi puolen tunnin kohdalla Pukin jalasta. Suomalaishyökkääjä karkasi ovelasti Chelsean linjan taakse, jonne hän sai syötön Buendialta. Pukki laukoi suoraan vauhdista ja yllätti Chelsea-vahti Kepa Arrizabalagan, joka pääsi osittain vedon tielle, muttei kyennyt estämään maalia. 2-2.

Premier League

@premierleague
Only two players have scored five goals in their first three #PL appearances

Pavel Pogrebnyak and... Teemu Pukki 👏

#NORCHE

Tauolle mentäessä Chelsealla oli kymmenen maalintekoyritystä ja Norwichilla neljä. Kumpikin laukoi avauspuolikkaalla neljästi kohti maalia.

Toisella puoliajalla pallonhallinta siirtyi selkeämmin Chelsealle. Jälkimmäisen puoliskon ensimmäisen vartin aikana vieraat rakentelivat kuusi maalintekoyritystä. Norwich turvautui tavoillensa uskollisesti vastahyökkäyksiin, muttei päässyt paikoille.

Chelsean painostus palkittiin viimein 69. minuutilla. Abraham liikkui Norwichin topparin Grant Hanleyn selän taakse, jonne hän sai syötön Mateo Kovačićilta. Abraham jätti haltuunotollaan Hanleyn jälkeensä ja jallitti vielä tämän topparipari Ben Godfreyn tieltään ennen kuin laukoi pelivälineen sisään. 2-3.

21 - Tammy Abraham (21y 326d) is the third youngest player to score twice in a Premier League game for Chelsea, after Mark Nicholls v Coventry in January 1998 (20y 225d) and Eddie Newton v Tottenham in December 1992 (20y 358d). Bracing. #NORCHE

Vain hetkeä myöhemmin Godfrey puski pallon kulmapotkutilanteessa ylärimaan.

Chelsea toimitti pallon verkkoon myös 78. minuutilla, mutta osuma hylättiin. Norwichin maalivahti Tim Krul oli jo kaapannut pallon syliinsä, kun Olivier Giroud syöksyi tilanteeseen. Pallo putosi Kurt Zoumalle, joka latoi sen verkkoon, mutta videotarkistuksen jälkeen maalin hylkäämisessä ei kauaa mennyt.

Kolmen ottelun jälkeen Chelsealla on kasassa neljä pistettä ja Norwichilla kolme.