Crystal Palace otti rutiinilla 2-0-voiton sarjanousija Norwichista kotonaan lauantaina. Norwich ja Teemu Pukki hyytyi Palacen erinomaisen puolustuksen edessä.

Teemu Pukki oli tutusti Norwichin avauskokoonpanossa Crystal Palacea vastaan. Paluun Norwichin kokoonpanoon teki myös oikea laitapuolustaja Max Aarons. Sen sijaan Norwichin maalivahti ja kapteeni Tim Krul joutui jäämään pois pelistä selkävamman takia. Hänet korvasi Schalkesta kesällä lainattu Ralf Fährmann.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
Here's your #ncfc team to face @CPFC ⬇️

Crystal Palacen kokoonpanossa ei suurempia yllätyksiä nähty. Ainoa muutos viime viikon Wolverhampton-otteluun oli se, että Martin Kelly korvasi topparin paikalla loukkaantuneen Mamadou Sakhon.

Crystal Palace F.C.

@CPFC
📋 Here's how we line up for #CRYNOR!

#CPFC

Norwichille vaikea alku

Kotijoukku Palace tuli otteluun vahvasti. Norwich ei saanut oikeastaan mitään aikaan ensimmäisen vartin aikana. Lopulta pallo vietiin jo 21. minuutilla pilkulle, kun Ibrahim Amadou rikkoi James McArthuria boksin sisällä.

Yksi Valioliigan varmimmista rankkarinlaukojista, Luka Milivojevic, tykitti pallon varmasti oikeaan yläkulmaan. 1-0.

Huonot uutiset eivät jääneet pelkkään takaiskumaaliin. Samaisessa tilanteesta vammoista kärsinyt Ralf Fährmann joutui tulemaan vaihtoon. Saksalaisvahti ei vielä ollut pelikunnossa. Maalille kirmasi Norwichin kolmosvahti, 34-vuotias Michael McGovern., jonka edelliset minuutit olivat elokuulta reservijoukkueen pelistä.

Pukki kääntämässä otetta

Norwich alkoi saada juonesta kiinni puolen tunnin jälkeen. Pukille pelattiin hyvä syöttö pystyyn, ja suomalaishyökkääjä laukoi lopulta vaikeasta asennosta ja pienestä pompusta vihaisen laukauksen, jonka Palace-vahti Guaita torjui vaivoin yläriman yli.

Norwich sai enemmän ja enemmän tekopaikkoja, kun taukovihellys alkoi lähestyä. Pukki sai jopa pallon maaliin, mutta pallo oli käynyt laukausta ennen päätyrajan väärällä puolella. Pukki laukoi myös kertaalleen pallon Palace-puolustajan käteen, mutta ottelun erotuomari Jonathan Moss ei nähnyt tilanteessa käsivirhettä, vaikka tilanne tarkastettiin myös VAR:n kautta.

Toisella puoliajalla Pukki tarjoili paikat Todd Cantwellille sekä Marco Stiepermannille, mutta viimeistely ontui.

Hodgsonin Palace puolusti

Toisella puoliajalla Norwich tuntui hakkaavan päätään seinään. Roy Hodgson on erinomainen valmentaja organisoimaan puolustuksen johtoasemassa. Se nähtiin myös lauantaina. Palace puolusti kurinalaisesti, eikä antanut Norwichille juurikaan tilaa.

Jos ensimmäisellä puoliajalla Norwich sai hyvän otteen aikana pelattua useasti kymppialueelle, toisella puoliajalla Hodgson sulki kymppialueen kokonaan. Tilaa ei löytynyt millään, ja Norwich ajautui kerta toisensa jälkeen laidoille vaarattomasti.

Norwichin kirit tappioasemassa ovat jääneet tällä kaudella todella laihoiksi. Eikä Selhurst Parkilla nähty poikkeusta. Hodgsonin Palace antoi karun oppitunnin Valioliigan raadollisuudesta Daniel Farken miehistölle.

Lopullinen niitti nähtiin lisäajalla. Upean pelin pelannut Wilfried Zaha taituroi itsensä parin pelaajan ohi ja syötti Andros Townsendille, joka sijoitti pallon tarkasti oikeaan alakulmaan.

Palace nousi voiton myötä 11 pisteeseen. Norwich on vajonnut jo sarjan häntäpäähän. Ensi viikolla Pukin edustama Norwich kohtaa ensi viikolla Aston Villan, jolloin sarjanousijoiden kesken pelataan todella isoista pisteistä.