Lukuisista loukkaantumisista kärsinyt Norwich järjesti lauantaina viikonlopun suurimman yllätyksen, kun se voitti Manchester Cityn 3-2 Valioliigassa.

Domino Spor

@dominospor
Norwich City XI: Krul, Byram, Godfrey, Amadou, Lewis, Cantwell, McLean, Buendia, Stiepermann, Cantwell, Pukki.

Manchester City XI: Ederson, Walker, Stones, Otamendi, Zinchenko, Rodri, İlkay Gündoğan, Silva, Bernardo, Sterling, Agüero.

Norwich siirtyi johtoon 18. minuutilla, kun Kenny McLean puski Emiliano Buendian antaman kulmapotkun maaliin. 1-0.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin isännät iskivät toistamiseen. Marco Stiepermann antoi Teemu Pukille syötön Cityn linjan selustaan. Suomalaishyökkääjä kirmasi pitkän matkaa pallon kanssa ja syötti sen lopuksi rangaistusalueen poikki Todd Cantwellille, joka sai kunnian siirtää pelivälineen tyhjään verkkoon. 2-0.

City kavensi juuri ennen taukovihellystä. Bernardo Silva löysi keskityksellään maalin edustalta Sergio Agüeron, joka puski lähietäisyydeltä sisään. 2-1.

5 - Sergio Agüero is the third player to score in a team’s first five Premier League matches of a season, after José Antonio Reyes for Arsenal in 2004-05 and Wayne Rooney for Manchester United in 2011-12. Dependable.

Pukki oli tehdä Norwichille kolmannen heti toisen jakson alussa. Hän oli itse prässäämässä palloa pois ja sai sen lopulta itselleen. Pukki eteni syvälle Cityn puoliskolle, mutta joutui laukomaan vasemmalla, eli heikommalla, jalallaan. Lopputuloksena oli ponneton kuti takatolpasta ohi.

Hetkeä myöhemmin hän ei enää epäonnistunut. Buendia hyödynsi Cityn topparin Nicolás Otamendin käsittämättömän nukahduksen ja nappasi pallon argenntiinalaispuolustajalta vieraiden rangaistusalueella. Buendia oli jo nokikkain maalivahti Ederson Moraesin kanssa, mutta hän syöttikin takaviistoon Pukille, joka tuikkasi pallon sisään. 3-1.

8 - Teemu Pukki has been involved in eight goals (6 goals, 2 assists) in his first five Premier League appearances – only Sergio Agüero has been involved in more goals in a player’s first five appearances in the competition’s history (9). Esteemed.

City vyörytti hyökkäyksiä Norwichin päätyyn lähes loput ajasta. Vieraat tulivat vielä 88. minuutilla yhden maalin päähän, kun Rodri tykitti rangaistusalueen tuntumasta maalin. 3-2.

Lisäaikaa pelattiin neljä minuuttia, mutta Kanarialinnut sinnitteli ja piti kiinni täydestä pistepotista.

Norwich nousi voiton ansiosta sarjataulukossa sijalle 12. Kauden ensimmäisen tappionsa kärsinyt Manchester City jatkaa toisena, mutta se on nyt viisi pistettä perässä Liverpoolia.

Näe ja koe Teemu Pukki -huuma! Valioliiga.com ja urheilumatkatoimisto Björk & Boström järjestävät LUKIJAMATKAN Teemu Pukin kotiotteluun! Lue lisää TÄSTÄ.