Valioliigaa pelataan täysi kierros lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina.

Manchester United-Leicester

Manchester United teki kesällä kohukaappauksen, kun Leicesterin puolustaja Harry Maguire siirtyi Old Traffordille 80 miljoonalla punnalla. Maguire on maailman kaikkien aikojen kallein puolustaja.

Manchester Evening News kirjoitti ottelun alla, että Leicesterin keskikenttäpelaaja James Maddison kiinnostaa niin ikään kovasti Old Traffordilla.

José Mourinhon United-aikoina vastaavia huhuja levisi usein juuri pelien alla. Ole Gunnar Solskjæria ei tunneta ainakaan vielä aivan vastaavista henkisistä peleistä, mutta uutinen on varmasti huomattu Kettujen pukukopissa.

Tappioitta aloittanut Leicester on sarjassa komeasti kolmantena. United on kahdeksantena.

Leicester näytti jo Stamford Bridgellä, että pystyy ottamaan aloitteen vieraissa. Manageri Brendan Rodgers on osoittanut kykynsä pallonhallinnan kehittäjäni. Solskjærin suhteen on tällä rintamalla vielä kysymysmerkkejä ilmassa.

Leicesterin pelaajatilanne on hyvä. Unitedin porukassa riittää kolhuja ja vaivoja. Luke Shaw, Anthony Martial ja Paul Pogba huilaavat ainakin.

Norwich-Manchester City

Carrow Roadilla heiluvat lauantai-iltana tilastojen mukaan verkot. Norwich on tehnyt neljällä kierroksella kuusi ja päästänyt kymmenen maalia. City on tehnyt 14 ja päästänyt kolme maalia.

Huimat 33 maalia kahdeksassa ottelussa antaa viitteitä. Norwichin päävalmentaja Daniel Farke on pitänyt tähän saakka kiinni periaatteistaan: Norwich on pelannut 4-2-3-1-muodolla ja yrittänyt edetä lyhyin siirroin jopa kovan paineen alla.

Nähtäväksi jää, muovaako Farke tällä kertaa esimerkiksi viiden puolustajan linjaan.

City avaa pakkaansa rohkeasti. Kanarialintujen kärki Teemu Pukki pääsee siis iskemään riistojen jälkeen selustaan – jos City ei ehdi katkaista isäntien vastaiskuja rikkeillään.

On mielenkiintoista nähdä, miten Taivaansinisten manageri Pep Guardiola huomioi Pukin. Jo viisi kertaa osunut suomalainen on saanut tottua viime peleissä tiukkaan vartiointiin.

Norwichin Onel Hernández, Timm Klose ja Tom Trybull huilaavat. Vieraiden pitkäaikaispotilaat Aymeric Laporte ja Leroy Sané puuttuvat niin ikään.

Watford-Arsenal

Watford vaihtoi maajoukkuetauolla päävalmentajaa, kun Javi Gracia sai potkut. Vastuun ottanut Quique Sánchez Flores johti Herhiläisiä kaudella 2015-16. Hän piti tunnetusta koutseja innolla kierrättävän seuran kirkkaasti Valioliigassa ja sai kiitokseksi potkut.

Watford eteni tuolloin hyvin suoraviivaisesti ja antoi keskimäärin 80 pitkää syöttöä yhdessä ottelussa, kun kohdehyökkääjä Troy Deeney jatkoi pallot omille. Tällä kaudella Watford on antanut keskimäärin 57 pitkää syöttöä.

Polvileikkauksessa käynyt Deeney on sivussa, joten Sánchez Flores saa miettiä, miten repii sarjajumbosta tehot irti. Deeney on piinannut aiemmin pohjoislontoolaisia ja syyttänyt Tykkimiehiä ”pallien puutteesta”.

Laitapuolustajat Kieran Tierney ja Hector Bellerín puuttuvat vieraiden vahvuudesta.

Lauantai:

14:30
Liverpool-Newcastle United (Viasat)

17:00
Brighton & Hove Albion-Burnley
Manchester United-Leicester City (Viasat)
Sheffield United-Southampton
Tottenham Hotspur-Crystal Palace
Wolverhampton Wanderers-Chelsea

19:30
Norwich City-Manchester City (Viasat)

Sunnuntai:

16:00
AFC Bournemouth-Everton (Viasat)

18:30
Watford-Arsenal (Viasat)

Maanantai:

22:00
Aston Villa-West Ham United (Viasat)