Maaliton putki ei hermostuta Teemu Pukkia Huuhkajien elintärkeän karsintaottelun alla: ”Täysi keskittyminen täällä”

© Kuva: Getty Images

Norwichin suomalaishyökkääjä Teemu Pukki saapui maanantaina Helsinkiin useiden kameroiden eteen Huuhkajien lehdistötilaisuutta varten.

Huuhkajien tähtihyökkääjä on maalannut jo seitsemän kertaa käynnissä olevissa EM-karsinnoissa, mutta seuratasolla on ollut viime aikoina hiljaista. Norwich on hävinnyt viimeisestä seitsemästä sarjaottelustaan kuusi peliä, eikä Pukki ei ole onnistunut tekemään niissä yhtäkään maalia.

Pukin toivotaan palaavan maalien makuun taas perjantaina, kun Suomi isännöi Liechtensteinia Telia 5G Areenalla Töölössä. Voitolla Huuhkajat tekisivät historiaa varmistalla paikkansa ensi kesän EM-kisoissa.

Pukki ei osannut kertoa Norwichin tämänhetkisistä ongelmista sen tarkemmin, mutta vahvisti keskittyvänsä täysin tuleviin maajoukkuepeleihin.

– Se on ollut vaikeaa. Ei olla saatu tuloksia. Tämä viime kuukausi on ollut vaikea. Pitää miettiä sitten tämän reissun jälkeen niitä syitä [näille ongelmille], ja siellä joukkue ja valmennus miettivät niitä parhaillaan, Pukki kertoi maanantaina lehdistölle.

– Sitten kun palataan taas sinne, niin pitää miettiä itsekin, mitä voisi tehdä paremmin. Turha nyt on kuitenkaan rasittaa omaa päätä niillä [ajatuksilla]. Täysi keskittyminen on nyt täällä.

Pukin mukaan Norwichin hankaluudet eivät kuitenkaan ole haitanneet joukkueen yhteishenkeen, joka on myös Huuhkajien leirissä aina hyvin korkealla tasolla.

– Totta kai täällä on tullut tuloksia vähän pidemmän aikaa, ja on hyvä fiilis. Totta kai sielläkin on ollut hyviä aikoja, nyt on vain vaikeampi hetki. Joukkuehenki siellä on kuitenkin ihan hyvä eikä siinä mitään valittamista.

– Tänne on aina kiva tulla, Suomen maajoukkueeseen. Vaikka on ollut vaikeita hetkiä täälläkin, niin on aina tosi siistiä tulla tänne.