Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi Ilta-Sanomien haastattelussa Norwichin Teemu Pukin tilannetta.

Norwich putosi Valioliigasta Mestaruussarjaan, mutta kotkalaishyökkääjällä on Norwichin kanssa sopimus kesään 2022 saakka.

− Katsoin jo silloin kesäkuussa, että Norwichin pudotessa Teemun tulisi siirtyä toisaalle. Hän on ilman muuta pääsarjatason pelaaja jokaisen Euroopan viiden suuren liigan (Englanti, Saksa, Espanja, Ranska, Italia) näkökulmasta, Kanerva sanoi Ilta-Sanomille.

− 11 maalia päättyneellä kaudella todistaa asian, vaikka tahti hiipuikin loppua kohti, Kanerva lisäsi.

Pukin kevätkausi oli kuitenkin todella vaikea. Kun joukkueella oli hankaluuksia, menivät myös Pukin maalihanat tukkoon. Kävi niin, että 30-vuotias suomalainen teki kauden viimeisen maalinsa tammikuussa.

Pukin tulevaisuudella on spekuloitu nyt jonkin aikaa. Kanerva toivoi IS:n haastattelussa Huuhkajien tähtipelaajan siirtyvän muualle, mutta esimerkiksi Norwichin päävalmentaja Daniel Farke uskoi, että Pukki jatkaa ”Kanarialinnuissa”.

Kanervan mielestä Pukki ei kuitenkaan ole Mestaruussarjan tason hyökkääjä, vaan voisi pelata kovemmissa sarjoissa.

− Hän osui useammin kuin esimerkiksi niinkin kovan tason tekijä kuin Alexandre Lacazette (Arsenal), Kanerva huomautti.

Tuoreeltaan on muun muassa kerrottu, että Turkin suurseura Beşiktaş on kiinnostunut hankkimaan Pukin.

Lopulta Pukin jatko Norwichissa on pelaajan itsensä ja seuran ratkaistavissa.

− Mutta maajoukkueen päävalmentajan roolissa tietysti toivon, että pelaajamme pelaavat mahdollisimman kovien sarjojen mahdollisimman kovissa seuroissa ja ovat mahdollisimman hyvävireisiä ja terveitä. Se on maajoukkueelle hyväksi, Kanerva mietti.

Voit lukea Ilta-Sanomien koko jutun TÄSTÄ LINKISTÄ.