Näkökulma: Teemu Pukin olisi järkevintä jäädä Norwichiin – siirto sisältää liian monta riskiä

© Kuva: Getty Images

Norwichin sarjaputoamisen varmistuttua lauantai-iltapäivänä, monet Teemu Pukin fanit kannustivat häntä siirtymään nopeasti muualle. Mestaruussarjaan palaaminen ei kuitenkaan ole lainkaan huono vaihtoehto suomalaishyökkääjälle, joka seisoo nyt uransa kiperimmän päätöksen edessä.

Siirto-optiot vähissä

Pukki on ollut koko valioliigakauden mittapuulla yksi Norwichin pirteimpiä pelaajia. Ennen vuodenvaihdetta suomalaiskärki takoi yhdeksän maalia 20 peliin ja kasvatti saldoaan kahdella pilkkuosumalla tammikuun puolella. Moni valioliigassa pelaava ja sinne tavoitteleva seura otti hänen nimensä varmasti siinä vaiheessa ylös, mutta jääminen pääsarjatasolle ei välttämättä ole edes mahdollista tänä kesänä.

Kiinnostus Pukkia kohtaan on varmasti laskenut Norwichin kollektiivisen kompuroinnin myötä, eikä tarjouksia ole ilmeisesti ainakaan vielä pöydällä. Epäilen, että mikään valioliigaseura olisi valmis tekemään Pukista joukkueensa ykköskärkeä hänen maalittoman putkensa varjostaessa alkukauden tehokkaita esityksiä. Saatille voi tarjoutua pienempi rooli jostain Valioliigan keskikastin joukkueesta, mutta varma avauksen paikka hänelle löytyy vain yhdestä englantilaiskaupungista: Norwichista.

Avainrooli yhä tallella

Norwichilla vaikuttaisi olevan yhä täysi luotto Pukkiin, joka nosti Kanarialinnut Valioliigaan 29 täysosuman voimin viime kaudella. Kuiva kausi ja kireä ottelutahti ovat luonnollisesti johtaneet muutamiin penkkikomennuksiin menneiden viikkojen aikana, mutta Pukin asema avainpelaajana ei ole ollut missään vaiheessa uhattuna.

Teemu Pukin viimeiset kaksi maalia ovat tulleet pilkulta. Kuva: Getty Images

Pukin menestys Norwichin paidassa on johtunut nimenomaan siitä, miten hyvin hän on sopinut saksalaisluotsi Daniel Farken sapluunaan. Nopeajalkainen kärkimies osaa tehdä oikein ajoitettuja juoksuja puolustuslinjan taakse ja auttaa joukkuetta myös pelinrakenteluvaiheessa. Yhteispeli ympärillä hääräävien Emi Buendían ja Todd Cantwellin kanssa on parhaimmillaan kuolettavan tehokasta, etenkin Mestaruussarjassa. Pitää muistaa, ettei Pukki ei ole pystynyt missään muussa seurassa ja sarjassa sellaisiin lukemiin kuin Mestaruussarjassa pelaavassa Norwichissa.

Norwichin tavoitteena on palata pääsarjatasolle nopeasti takaisin, eikä se halua menettää yhtäkään tähtipelaajaansa loppukauden hankaluuksista huolimatta. Myös Pukilla on aikaa odottaa toista tilaisuuttansa Valioliigassa jäämällä Norwichiin. Hänen sopimuksensa Carrow Roadilla on voimassa vuoteen 2022 saakka ja siihen sisältyy optio yhdestä lisävuodesta. Jos Farken miehistö ei hajoa, on Norwichilla valmis nippu uutta nousua varten.

Perhe ja Rive

Teemu Pukin on otettava päätöksensä kanssa huomioon myös seuratilanteen ulkopuoliset asiat, kuten maajoukkue ja oma perhe.

30-vuotias kotkalainen oli kauden alussa uransa kovimmassa liidossa, mutta nyt itseluottamusta koettelee 11 sarjaottelun mittainen maaliton putki. Kesän 2021 EM-kisoja ajatellen olisi tärkeää, että Pukki saisi itsevarmuutensa takaisin ja palaisi parhaimpaan maalintekokuntoonsa ensi kauden aikana.

Teemu Pukin on lähdettävä kirjoittamaan suomalaista jalkapallohistoriaa parhaimmassa mahdollisessa vireessä. Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien näkövinkkelistä Pukki kaipaisi runsaasti maaleja ja vastuuta, ei imartelevaa valioliigastatusta, rajattuja mahdollisuuksia ja totuttelua uuteen ympäristöön. Pukki on asettunut hyvin aloilleen, ja kauden aikana on tullut myös perhelisäystä. Kesäkuussa Pukki kertoi Pukki-Partyn kasvavan toisella lapsella juhlittuaan ensimmäistä vuosipäiväänsä Kirsikka-vaimon kanssa päivää aiemmin.

Pukki ei ole enää mikään nuori kaveri, joka laittaisi kunnianhimoiset uratavoitteensa perhe-elämän edelle ilman todellisen tärkeysjärjestyksen pohtimista. Vaikka paluuta Valioliigaan ei enää koskaan toteutuisi, olisi Pukin järkevintä jäädä aloilleen Valioliiga-siirron sijaan.

Pukki on tullut jäädäkseen. Ei Valioliigaan, mutta Norwichiin.

Eetu Ikola
Twitter: @eetuikola


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.