Norwichin manageri hermostui kysymyksiin Teemu Pukin vaisusta vireestä – luetteli järisyttävän kasan faktoja pöytään: ”Hänen ei tarvitse todistaa yhtään mitään”

© Kuva: Getty Images

Norwichin manageri Daniel Farke ei ymmärrä hyökkääjänsä Teemu Pukin ympärillä kasvavaa kritiikkiä. Pukki on nyt pelannut maaottelut mukaan lukien viisi peliä ilman maalia.

Uusi yritys tulee kuitenkin pian, kun Norwich kohtaa tiistaina Mestaruussarjassa Birminghamin. Viime ottelussa Rotherhamia vastaan Pukki pelasi ottelun lopusta 11 minuuttia. Norwich voitti ottelun Jordan Hugillin lisäajalla tulleella rangaistuspotkuosumalla maalein 2-1.

Farke jyrähti, kun häneltä kysyttiin Pukin vaisusta vireestä.

– Meidän ei tarvitse keskustella Teemusta. Hän on yhä yksi tämän liigan parhaista. Meidän ei tarvitse keskustella hänen laadustaan tai epäillä hänen arvoaan meille. Tämä (keskustelu) olisi täysin mielipuolista. Hän on pelannut ehkä enemmän jalkapalloa kuin yksikään muu englantilaisessa jalkapallossa viimeisen kahden kauden aikana ja tehnyt jotain 40 maalia, Farke totesi lyöden faktat pöytään.

Farke nosti esiin myös Pukin saavutuksia viime vuosilta.

– Hän voitti kultaisen kengän tällä tasolla pari kautta sitten ja hänet arvioitiin Mestaruussarjan parhaaksi pelaajaksi kun ehdolla oli muun muassa Jack Grealish. Hän vei Suomen EM-kisoihin ja iski yli kaksinumeroisen määrän maaleja Valioliigassa, Farke luetteli.

Pukki tahkoi Suomen paidassa maajoukkuetauolla yli 80 minuuttia Irlantia ja Bulgariaa vastaan. Rotherham-ottelu oli Pukille kolmas peli seitsemään päivään. Tahti jatkuu kovana, sillä tiistain Birmingham-kohtaaminen on Pukille jo neljäs ottelu kymmeneen päivään.

– Sen pystyi aistimaan, että hän oli vähän väsynyt viime kauden lopulla, mutta hän esimerkiksi voitti meille pelin Huddersfieldia vastaan tehtyään pallonriiston ja annettuaan epäitsekkään syötön Adamille (Idah). Lisäksi hän voitti meille pisteen Prestonia vastaan. Hän missasi Derbya vastaan rankkarin, mutta sellaista sattuu. Eipä nyt lähdetä epäilemään hänen hurjaa virettään, Farke kehotti.

Farken mielestä hänen tärkeä tehtävä valmentajana on pitää Pukki tuoreena.

– Hän ei ole enää 18-vuotias ja aion lähestyä asiaa näin koko kauden ajan. Minulle ei ole tärkeää se, voittaako hän kultaisen kengän (maalikuninkuuden) taas. Hänen ei tarvitse todistaa yhtään mitään, Farke tuhisi.

Farken mukaan hänelle ei ole merkitystä kuka tekee Norwichin maalit. Farke luottaa siihen, että hyökkäyskolmikko Pukki, Idah, Hugill, tuottaa tarpeeksi maaleja nostaakseen joukkueen kärkikastiin.

– Hän on niin arvokas meille ja yksi tämän sarjan parhaista hyökkääjistä. Tällä kaudella meillä ei ollut kunnon harjoituskautta, ja koska hän on supertähti Suomessa, hän pelaa jokaikisen ottelun myös maajoukkueessaan.

– Joten ensi kesään asti, kun EM-kisat pelataan, hän saattaa joutua pelaamaan joka kolmas päivä. Jos voin antaa hänelle lepoaikaa, teen sen, Farke perusteli valintojaan.