Teemu Pukki pelaa lauantaina 100. ottelunsa Norwichin paidassa, kun Mestaruussarjan kärkijoukkue matkustaa Blackburn Roversin vieraaksi.

Ottelun alla Norwichin päävalmentaja Daniel Farke jakeli suuria ylistyssanoja suomalaistähdestä, joka on edustanut Kanarialintuja kesästä 2018 lähtien.

Norwich nappasi Pukin itselleen ilman siirtokorvausta, kun hänen sopimuksensa tanskalaisen Bröndbyn kanssa umpeutui. Sen jälkeen Pukki on takonut nimiinsä peräti 48 maalia ja 14 maalisyöttöä yhteensä 99 otteluun.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Canaries Caption It

@Saund65
Teemu Pukki's 100th #NCFC game at the weekend.
Currently he's top (games per goal) of the Canaries goal chart (1970-, 50+ games).
Note: he's 13th all-time on this measure.

– Pukki on ehdottomasti paras ilmaishankintamme. Ei ainoastaan hänen 100 ottelunsa vuoksi, vaan hänen maaliensa myös! Se mitä hän on saanut tässä seurassa aikaan on uskomatonta ja hänen maalikeskiarvonsa tällaisella tasolla on ilmiömäinen, Farke ylisti lehdistölle.

LUE MYÖS: Hurja huhu! Valioliigan suurseura kiinnostunut Huuhkajien hyökkääjästä – tarjouskilpa edessä?

– Kun muiden maiden pääministerit vierailevat Suomessa, presidentti antaa heille aina lahjaksi Pukin pelipaidan. Hän on normaali ja tasapainoinen kaveri, jolla pysyy jalat maassa. Hän on joukkuepelaaja.

[readmore from=Teemu-Pukki]

Pukkia vietiin erityisesti viime kesänä moniin uusiin osoitteisiin Norwichin valioliigaputoamisen jälkeen. Seura onnistui kuitenkin pitämään 30-vuotiaan kotkalaisen riveissään, eikä siirtoa muualle tapahtunut.

– Monet seurat olivat kiinnostuneita Pukista, mutta hän rakastaa pitää ja edustaa tätä keltaista pelipaitaa, Farke lisäsi.

– Hän on mahtava suurlähettiläs koko seuralle sekä fantastinen persoona. Toivotaan, että yhteistyömme jatkuu vielä pitkään. Hänen johdonmukaisuutensa näin pitkällä aikavälillä on todellinen osoitus laadusta, ja sitä sinä Pukilta saat.