Yksi Valioliigan perinteisimmistä ja tulisimmista paikallisotteluista on Pohjois-Lontoon derby. Tällä kaudella ensimmäinen Tottenhamin ja Arsenalin välinen taisto nähdään sunnuntaina Emirates Stadiumilla.

Kotijoukkueen voi sanoa olevan haastaja, sillä se on kokenut niin suuren muutoksen Unai Emeryn otettua vastaan managerin paikan Arsène Wengerin pitkän valta-ajan jälkeen.

Arsenal voitti viime viikonloppuna vieraissa Bournemouthin ja Tottenham kotonaan Chelsean.

– Tottenhamin esitys Chelseaa vastaan oli mielipuolisen makea, mutta Arsenalissa on tällä hetkellä aivan uutta energiaa kuin Wengerin aikaan, mikä on aivan luonnollista, koska se aika oli niin pitkä. Arsenal on ylöspäin vaarallinen, mutta niin on Tottenhamkin.

– Luulen ja toivon, että ottelusta tulee spektaakkeli, sellainen offensiivisen jalkapallon spektaakkeli. Mauricio Pochettino ei ota taka-askeleita, mutta ei niitä ota Emerykaan. Uskon ja toivon, että nähdään aikamoinen spektaakkeli, intoilee Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen derbyn alla Valioliiga.comille.

Chelsean ja Arsenalin kohtaamiset eivät ole näiden viikkojen ainoita isoja pelejä Tottenhamille. ”Spurs” kohtasi keskiviikkona Mestarien liigassa Interin ja voitti Christian Eriksenin maalilla 1-0. Joulukuun 11. päivänä se matkaa Barcelonaan, ja siinä pelissä on panoksena Tottenhamin jatkopaikka Mestarien liigassa.

– Isoja pelejä on paljon, ja katsotaan, miten niissä käy. Täytyy sanoa, että kun näin heidän viime voittonsa, ja kentällä olivat yhtä aikaa Tanskan poika Eriksen, Dele Alli, Harry Kane ja Heung-Min Sonkin oli aivan liekeissä, niin Spursin hyökkäyskalusto tuottaa aikamoista tempojalkapalloa, sanoo Rautiainen.

Arsenal-Tottenham nähdään Viasat Jalkapallon valioliigastudion ensimmäisenä otteluna sunnuntaina heti Chelsea-Fulham -ottelun jälkeen. Itse ottelu alkaa kello 16.00 ja sitä voi katsoa myös Viaplay-palvelussa.