Tottenham pelasi lauantaina jo viidennen perättäisen voitottoman ottelunsa (kaikissa kilpailuissa), kun se jakoi Burnleyn kanssa pisteet maalein 1-1. Pientä edistymistä oli silti havaittavissa, sillä neljä edellistä peliä olivat päättyneet Spursin tappioon.

Kotijoukkue Burnley siirtyi johtoon jo 13. minuutilla uusiseelantilaisen Chris Woodin kauden 11. maalilla. Wood siirsi maaliin irtopallon, jonka Hugo Lloris sylkäisi Jay Rodriguezin kaukovedosta.

11 - Chris Wood has netted 11 league goals this season, his best-ever top-flight campaign. Wood is the third Burnley player to net more than 10 times in a Premier League campaign after Ashley Barnes last season (12) and Danny Ings in 2014-15 (11). Poacher.

Avausjakso oli tilastojen valossa Burnleyn täydellistä hallintaa, ja Tottenham oli täysin ottavana osapuolena. Spursin manageri José Mourinho tekikin heti tauon jälkeen peräti kaksi vaihtoa, kun Lucas Moura korvasi Oliver Skippin ja Giovani Lo Celso Tanguy Ndombélén.

Spurs faced 14 shots in the first half against Burnley, the most they have faced in the first 45 minutes of a PL game across the last four seasons.

Vaihdot toimivat, eikä tasoitusmaalia tarvinnut odottaa kuin jakson viidennelle minuutille. Lo Celso pelasi läpisyötöllään Erik Lamelan maalipaikkaan, ja Ben Mee joutui kaatamaan tämän. Tuomari osoitti pilkkua.

Loppunumerot 1-1 syntyivät Dele Allin verkkoon ampumasta rangaistuspotkusta. Maalin myötä Allista tuli vasta seitsemäs pelaaja, joka on yltänyt Valioliigassa 50 tehtyyn maaliin Spursin peliasussa. Hän ylsi rajapyykkiin toiseksi nuorimpana Harry Kanen jälkeen.

50 - Dele Alli is the seventh player to reach 50 Premier League goals for Spurs - only Harry Kane (23 years 44 days) reached this milestone at a younger age for the club than Alli (23 years 331 days). Knack.

There’s a new name on the list.

Pian maalin jälkeen Burnley toivoi myös turhaan rankkaria, kun Davinson Sánchez kaatoi Chris Woodin. Pelin loppupuolella Giovani Lo Celson kaukolaukaus oli lähellä päätyä maaliin, ja toisessa päässä Hugo Lloris sai panna parastaan Matej Vydran yrityksen kanssa.

Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, ja niin Tottenham jäi ilman voittoa jo viidennessä ottelussa peräkkäin. Voitoton putki on Tottenhamin pisin siten syksyn 2016, jolloin se pelasi seitsemän peliä peräkkäin ilman voittoa.

Tottenham 0-1 Leipzig
Chelsea 2-1 Tottenham
Tottenham 2-3 Wolves
Tottenham 1-1 Norwich
Burnley 1-1 Tottenham

Jose Mourinho has now failed to win his last five games in all competitions.

Tuloksen myötä Tottenham jatkaa Valioliigassa sijalla kahdeksan ja Burnley sijalla 10.

Mielenkiintoinen pointti Tottenhamin kokoonpanossa oli Eric Dierin paikka kolmen miehen puolustuslinjan keskellä. Dier otti tappioon päättyneessä cup-ottelussa yhteen kannattajien kanssa näiden pilkattua hänen veljeään. Kuten odottaa sopi, Burnleyn fanit pilkkasivat Dieria – tai pikemminkin tämän veljeä – chanteissaan, mutta Spurs-fanit vastasivat tähän Dieria tukevilla lauluilla.

Dierin epäonneksi Burnleyn ainoa maali syntyi pitkälti hänen heikon purkunsa seurauksena.

Ottelussa jaettiin peräti yhdeksän varoitusta. Se sivuaa koko kauden suurinta keltaisten korttien määrää. Sama määrä lappuja nousi joulukuussa pelatussa Arsenal-Chelseassa.