Tottenham vaihtoi kauden aikana seuran mullistaneen ja kannattajien rakastaman maanläheisen Mauricio Pochettinon markkinoiden kylmäverisimpään voittajaan, Josè Mourinhoon. José vaikutti alkuun leppyneeltä ja nöyrältä, mutta vaihtoi nopeasti takaisin vanhaan nuottiinsa.

Mourinhon kliininen lähestymistapa kuitenkin korjasi Tottenhamin kurssia Valioliigassa yllättävänkin paljon ja varmisti seuralle ensi kaudeksi europelit, vaikkakin Eurooppa-liigan puolella.

Tottenham aloitti kautensa paperilla seurahistoriansa parhaista lähtökohdista. Edellinen kausi oli päättynyt seuran historian ensimmäiseen eurofinaaliin. Vaikka finaali päättyi karvaaseen tappioon, niin oli seura varmistanut sarjassa paikan myös ensi kauden Mestarien liiga -peleihin, ja se pystyi hyödyntämään asemaansa tuoreena finalistina myös siirtomarkkinoilla.

Giovani Lo Celsolla, Tanguy Ndombèlèlla ja Ryan Sessegnonilla vahvistunut Tottenham oli mielestäni kauden alussa hyvissä asemissa jatkamaan kehitystään, mutta joukkueen sisällä oli muhinut jo pidemmän aikaa useampi ristiriita. Kauden jälkeen seurasta lähtenyt pitkäaikainen luottopuolustaja Jan Vertonghen seurasi tammikuussa Internazionale Milanoon lähtenyttä Christian Erikseniä uuden White Hart Lanen uloskäynnistä. Pitkään luottopelaajiin lukeutunut Danny Rose lähti hakemaan peliaikaa Newcastlesta ja Harry Kanen tulevaisuus on jälleen kesän kuumimpia puheenaiheita.

Pochettino oli vienyt ryhmänsä tien päähän ja siellä ei valitettavasti ollut palkintoja ja kunniaa. Siellä oli lohdutuksia, kehuja hyvästä työstä, mutta siellä oli myös jyrkkä ylämäki. Pochettinon pakettiauto ei jaksanut sitä tietä ylös asti, vaan tarvittiin iso linja-auto ja kokenut kuski. José Mourinho palautti epäharmonisen joukkueen takaisin perusasioiden äärelle ja sai kauden edetessä joukkuettaan asteittain eteenpäin kohti ainoata asiaa, mikä hänelle merkitsee, voittamista.

Tottenham alkoi voittaa enemmän otteluita, mutta pelillisesti ja joukkueen tulevaisuuden kannalta ei ollut merkkejä suurista muutoksista. Harry Kanen palattua pitkästä loukkaantumisesta ja saatuaan muutaman maalinkin tililleen saattoi nähdä joukkueen pikkuhiljaa muovautuvan Mourinhon näköiseksi. Ensi kaudella voi jo odottaa jotain muutakin kuin vahinkojen minimointia.

Maalivahdit

Hugo Lloris 21 maalivahti
Arvosana: 6,5

Tottenhamin kapteeni ja ykkösmaalivahti on mielestäni yksi jalkapallomaailman hämmentävimpiä pelaajia. Hän on jo vuosien ajan ollut yksi maailman parhaita maalivahteja ja siitä tietenkin osoituksena maailmanmestaruus ja 260 valioliigaottelua Tottenhamin maalilla.

Huippuluokan maalivahdiksi Lloris tekee kuitenkin mielestäni suhteellisen paljon kalliita virheitä. Samaan henkäykseen täytyy sanoa, että nuo virheet eivät tunnu Llorisia juuri hetkauttavan, koska hän pystyy usein jopa saman ottelun sisällä paikkaamaan virheensä huipputorjunnoilla ja antamaan virheenkin jälkeen itseluottamusta puolustuslinjalleen.

Hugo Lloris antoi Heung-Min Sonin kuulla kunniansa. Kuva: Getty Images.

Llorisin henkinen vahvuus onkin varmasti syy miksi hän kantaa kapteeninnauhaa, ja tämä oli hiljattain esillä, kun ottelussa Evertonia vastaan puoliajalle mentäessä Lloris otti spurtin maaliltaan ja kävi todella kuumana Heung-Min Sonille miehen pelaamisesta. Ottelun jälkeen Mourinho kuvasi tilannetta ”kauniiksi” ja oli tyytyväinen kapteeninsa kriittisestä asenteesta ja välittömän palautteen antamisesta.

Loukkaantumisten takia Lloris pelasi kaudella vain 21 sarjaottelussa, mutta oli koronatauon jälkeen osa joukkuetta, joka hävisi vain yhden yhdeksästä ottelustaan ja saavutti lopulta paikan ensi kauden Eurooppa-liigassa.

Paulo Gazzaniga 18 maalivahti
Arvosana: 6,5

Argentiinalaismaalivahti joutui tuuraamaan Llorisia lähes puoli kautta ja 28-vuotias otti
torjuntavastuun keskellä Spursin vaikeinta jaksoa, joka johti marraskuussa Pochettinon potkuihin.

Gazzanigan pelaamasta 18 sarjaottelusta kahdeksan päättyi Spursin tappioon, mutta tätä on vaikea lähteä kaatamaan kakkosmaalivahdin niskaan, varsinkin kun mies oli kahdessa tappiossa mestari Liverpoolia vastaan joukkueensa paras pelaaja, esittäen useita huipputorjuntoja. Gazzaniga osoittautui päteväksi varamaalivahdiksi, ja jos ei varsinaisesti loistanut, niin mikään Tottenhamin kaudessa ei myöskään häneen kaatunut.

Puolustajat

Toby Alderweireld 33 toppari
Arvosana: 8

Viidettä kauttaan Tottenhamissa pelaava belgialainen on ollut yksi johtavia ja tärkeimpiä pelaajia Tottenhamin nousussa kohti suurseuran statusta. On ollut kausia, kun Alderweireld on ollut kiistatta liigan parhaita, ellei jopa paras puolustaja, mutta viime ja tämän kauden aikana entisen Southamptonin pelaajan otteissa on ollut havaittavissa väsymystä.

Oli se väsymys henkistä tai fyysistä, niin yleensä tyylikkäästi ja täsmällisesti puolustuslinjassa operoiva toppari ei ole pystynyt kantamaan Tottenhamia aikaisempien vuosien tapaan, kun Spursin puolustusta saattoi viellä pari-kolme vuotta sitten pitää liigan parhaana. Mutta varsinkin Mourinhon otettua ohjat alkoi myös Alderweireld nousta esiin tutulle tasolleen johtajana ja puolustajana.

Alderweireld pelaa usein rauhallisesti ja johtaa puolustuslinjaa myös pallollisena. Tästä syystä tekee vähemmän taklauksia ja voittaa vähemmän kaksinkamppailuita kuin kollegansa, mutta belgialainen oli silti Valioliigan kymmenen parhaan joukossa blokatuissa
laukauksissa ja puretuissa tilanteissa (clearances).

Topparilta kaksi maalia ja saman verran maalisyöttöjä ei ole myöskään huono lisä joukkueen kauteen. Tottenham-kannattajien helpotukseksi Alderweireld kirjoitti vihdoin jatkosopimuksen ja jatkaa puolustuksen johtamista vähintään kesään 2023.

Jan Vertonghen 23 toppari
Arvosana: 7

Maanmiehensä Alderweireldin tapaan Vertonghen on ollut pitkään Tottenhamin joukkueessa iso hahmo. Vaikka Vertonghenin ja Tottenhamin tiet eroavat, niin muistetaan belgialaista varmasti lämmöllä kahdeksasta kaudestaan seurassa. Pitkäaikainen puolustuksen johtohahmo oli kauden aikana yllättävän paljon vaihtopenkin puolella ja täytti välillä myös vasemman laitapuolustajan tonttia.

Jan Vertonghen hyvästeli Spursin tyylikkäästi. Kuva: Getty Images.

Vertonghen ei ollut omalla tasollaan koko kautta, ja liike alkaa jo pikkuhiljaa hidastua. Kokenut belgialainen oli kuitenkin totutusti joukkueen luotettavimmasta päästä ja kiistämättä arvokas nuorelle ja muutoksessa painivalle joukkueelle.

Davinson Sanchez 29 toppari
Arvosana: 7

Vakuuttavan preesensin omaava kolumbialaistoppari otti kauden aikana lopullisesti
avauskokoonpanonpaikan omakseen. Sanchez on fyysisiltä ominaisuuksiltaan erinomainen ja omaa vaadittavat taidot huippuluokan toppariksi.

Koko joukkueen tavoin kausi oli ailahteleva, mutta toppariosasto ei ole Mourinhon suurimpien huolien joukossa jatkossakaan.

Japhet Tanganga 6 toppari
Arvosana: 6,5

Joukkueen eniten taklauksia keskiarvolta tehnyt nuorukainen oli kuudessa liigaesiintymisessään pirteä ilmestys. Man of the match -palkinnon tammikuussa Liverpoolia vastaan debyytissään pokannut 21-vuotias Tanganga näytti lupaavalta ja saattaa täyttää suoraan Vertonghenin paikan ensi kaudella.

Juan Foyth 4 toppari
Arvosana: –

Argentiinalainen ei avannut Valioliigassa kuin yhden ottelun ja tuli kolmessa muussa vaihdosta sisään. Topparina tai laitapakkina operoiva Foyth oli Pochettinon alaisuudessa ottamassa isompaa roolia, mutta loukkaantumiset estivät läpimurron tekemisen Spursissa.

Ensi kaudella lienee Foythin viimeinen mahdollisuus Pohjois-Lontoossa, jos lähtöä ei tänä kesänä tule uusiin ympyröihin.

Serge Aurier 33 oikea laitapuolustaja
Arvosana: 7

Isona kaappauksena PSG:sta saapunut Aurier ei ole täysin vakuuttanut liljanvalkoisissa. Fyysisiltä ja palloteknisiltä ominaisuuksiltaan lähes ihanteellinen laitapakki on kuitenkin ajoittain vaarallinen myös omassa päässään.

Pelin sisällä keskittyminen ja kurinalaisuus ovat ehdottomasti miehen heikkouksia, ja se johti tälläkin kaudella yhteen punaiseen korttiin ja yhteen maaliin johtaneeseen virheeseen. Norsunluurannikkolainen pelasi 33 liigaottelussa ja Tottenham päästi näissä matseissa n.
maalin per peli omiin.

Tottenhamin verkko ei tunnu pysyvän puhtaana juuri millään ja tämä on Mourinhon joukkueelle suurimpia huolenaiheita jatkossa. Kuitenkin koko joukkueen tapaan Aurier myös paransi esityksiään loppukaudesta. Puolustusvaiheessa Aurier kaipaa kipeästi Mourinhon täsmävalmennusta, mutta oli yhdellä maalillaan ja viidellä maalisyötöllään joukkueelle arvokas.

Ben Davies 18 vasen laitapuolustaja
Arvosana: 6

Kokenut puolustaja teki Valioliigassa vain 18 esintyymistä tällä kaudella ja täytti tutun laitapakin tonttinsa lisäksi paikkaa välillä myös kolmen puolustajan linjassa vasemmalla. Davies on yleisesti luotettava ja osaava molempiin suuntiin, mutta tehojen puolusta kausi jäi walesilaisen osalta vaisuksi.

Maali- ja maalisyöttösarake näyttävät molemmat nollaa, ja Davies onnistui luomaan vain kaksi ‘isoa maalipaikkaa’. Loukkaantuminen Mourinhon ensimmäisessä ottelussa katkaisi miehen kauden yli kahdeksi kuukaudeksi. Daviesin rooli luotettavana rotaatiopelaajana tuli kutakuinkin täytettyä, mutta hänen lienee totuttava vastaavaan rooliin jatkossakin.

Keskikenttä

Harry Winks 31 keskikentän keskusta
Arvosana: 6,75

Pochettinon alaisuudessa kehittynyt ja rooliaan jatkuvasti kasvattanut Winks kärsi monesti kauden aikana itseluottamuksen puutteesta ja ei pystynyt auttamaan joukkuettaan voittoihin tarpeeksi usein. Erittäin tärkeässä roolissa Spursin keskikentän pohjalla operoiva 24-vuotias on yksi niistä pelaajista, jotka eivät hurmaa yleisöä kovinkaan usein, mutta on elintärkeä joukkueensa pelin virtaamisen kannalta.

Winks monesti rytmittää nopeilla lyhytsyötöillään Tottenhamin peliä, ja hän löysi kauden aikana oman pelaajan 90,6% syötöistään. Winks ja Sissoko parina toimi loppukaudesta yllättävän hyvin ja Tottenhamin peli oli usein hyvin tasapainossa, mutta ei kovin luovaa.

Viime kesän vahvistukset alkavat pikkuhiljaa sopeutua keskikentälle ja vahvistaa sitä, mutta on vaikea nähdä kenenkään syrjäyttävän Winksiä.

Eric Lamela 25 hyökkäävä keskikenttä/laituri
Arvosana: 6

Lamelan Spurs-uralla on jäänyt levy päälle. Aina kunnossa ollessaan argentiinalainen on nälkäinen ja päättäväinen, tuo asennetta ja taitoa hyökkäykseen sekä tekee paljon likaista työtä ympäri kenttää.

Loukkaantumiset ovat kuitenkin estäneet säännöllisemmät pätkät avauskokoonpanossa ja 25 liigaesiintymisen (13 vaihdosta) aikana syntyi vain kaksi maalia ja yksi syöttö. Ei ole epäilystäkään, etteikö Mourinholla olisi käyttöä hänelle mieluista aggressiivisuutta ja voitonnälkää tarjoilevalle Lamelalle, mutta edelleen on mysteeri mihin aikanaan seuraavaksi argentiinalaiseksi supertähdeksi kaavailtu pelaaja pystyy Valioliigassa.

Eric Dier 19 keskikentän pohja/toppari
Arvosana: 5

Aloitti kauden loukkaantumisen jälkeen puolikuntoisena ja ei pelannut 90 minuuttia kuin kaksi kertaa ennen Pochettinon potkuja marraskuussa. Valioliigan puolella kertyi vain 19 esiintymistä. 26-vuotias englantilainen ei ole pystynyt jatkamaan kehitystään ja ottamaan vakituista paikkaa keskikentältä tai puolustuksesta.

Mourinhon tultua Dier esiintyi molemmissa ja paransi otteitaan kauden loppua kohti, kunnes missasi viimeisestä viidestä ottelusta neljä hankittuaan pelikiellon marraskuussa välikohtauksessa katsojan kanssa Norwichille kärsityn FA Cup -tappion jälkeen.

Löytääkö Mourinho Dierille paikan esimerkiksi puolustuksesta Vertonghenin lähdettyä jää
nähtäväksi, mutta muussa tapauksessa miehen ura Tottenhamin kokoisessa seurassa alkaa olla vaakalaudalla.

Moussa Sissoko 29 keskikentän keskusta/laituri
Arvosana: 6

Parhaimmillaan oman voimakentän omaava ranskalainen on atleettinen ja aina kaiken kentälle jättävä huippu-urheilija. Jalkapalloilijana Sissoko on lähempänä keskivertoa, mutta paikkaa asenteellaan ja fysiikallaan paljon teknistaktisia puutteitaan.

Ei ollut kaudella parhaimmillaan, mutta tekee aina pyydetyn duunin keskikentällä molempiin suuntiin.

Dele Alli 25 hyökkäävä keskikenttä
Arvosana: 7,5

Heräsi eloon Mourinhon saavuttua, kun portugalilainen pääsi miehen pään sisään kysymällä, onko hän Dele Alli, vai Dele Allin veli? Vastattuaan olevansa jälkimmäinen, ja sitouduttuaan näyttämään sen kentällä, pystyi Alli ratkaisemaan Tottenhamille useita tärkeitä pisteitä keskellä haastavaa vaihetta, kun molemmat Kane ja Son puuttuivat hyökkäysvahvuudesta.

Kahdeksan tehtyä maalia ja siihen päälle seitsemän missattua isoa maalipaikkaa kertoo Allin vaarallisuudesta hyökkäävänä keskikenttäpelaajana, joka on hyvä ajoittamaan juoksujaan vastustajan boksiin. Allin vahvuudet ovat olleet esillä jo usean kauden ajan, mutta kokonaisuutena en näe 24-vuotiaan kehittyneen paljoakaan.

Dele Alli nosti tasoaan José Mourinhon alaisuudessa. Kuva: Getty Images.

Keskikenttäpelaajana aloittaneesta nuorukaisesta on tullut lähinnä kymppipaikan pelaaja, niin sanottu second striker, joka on päättämässä hyökkäyksiä enemmänkin kuin rakentamassa niitä. Allin tehot pitäisi siis olla hyökkääjän tasolla, mutta sitä ne eivät kuitenkaan ole ja ilmaan jää mielestäni liian usein kysymys, että mitä Alli joukkueelleen tarjoaa? Supertähdeksi povattu nuori mies on jäämässä lunastamattomaksi lupaukseksi, jos ei pysty viemään peliään uudelle tasolle.

Aikaa siihen toki on, ja voittamisen mentaliteettia ei paljon paremmalta opettajalta voi imeä kuin Mourinholta. Allin pitäisi kuitenkin kehittyä myös pelaajana, jotta pystyisi huomattavasti säännöllisemmin hyödyntämään vahvuuksiaan ja vaikuttamaan joukkueensa otteluihin.

Giovani Lo Celso 28 keskikentän keskusta/hyökkäävä keskikenttä
Arvosana: 6

Esiintyi Mestarien liigassa huomattavasti vakuuttavammin ja näytti kärsivän sopeutumisvaikeuksista fyysisessä Valioliigassa. Alkoi kuitenkin päästä paremmin sisään koronatauon jälkeen ja varmasti hyötyi ylimääräisestä sopeutumisajasta.

Teknisenä pelaajana joukkueen parhaimmistoa ja pääsee sen näyttämään tammikuussa lähteneen Christian Eriksenin saappaissa. Pystyy täyttämään monta roolia keskikentällä, mutta joutunee ottamaan isompaa vastuuta luovana pelaajana ja maalipaikkojen luojana.

Tanguy Ndombele 21 keskikentän keskusta
Arvosana: 5

Saapui Lyonista yhtenä maanosan kiinnostavimmista keskikenttäpelaajista. Vahva pallonriistäjä sekä teknisesti mainio syöttäjä ja kuljettaja vakuutti edellisen kauden Mestarien liigassa. Hän oli melkoinen kaappaus viime kesänä Tottenhamilta.

Ndombele ei kuitenkaan tuntunut pääsevän sisään Valioliigaan edes vähää alusta ja meni lähes koronatauolle asti, kun alettiin miettiä, että onko pelaajaa edes ollut Tottenhamissa. Mourinhon antama palaute ja tämän kanssa karanteenimääräyksiä rikonnut privaatti harjoitussessio palauttivat miehen ainakin yleisön mieliin ja jokunen esitys kentälläkin herätti jo lupauksia. Kokonaisuudessaan kausi meni kuitenkin sopeutumiseen ja miehen todellista olemusta Valioliigassa saadaan odottaa ensi kauteen.

Ryan Sessegnon 6 laitapuolustaja/laituri
Arvosana: 5

Debyyttikausi Spursissa jäi pettymykseksi, ja nuori englantilaislupaus ei pystynyt vakuuttamaan. Laitapuolustajana, sekä hyökkäyksessä operoiva Sessegnon on todella jännittävä pelaaja ja on jo nuorella iällään osoittanut potentiaalia olla seuraavia englantilaisia tähtipelaajia.

Seuraavaksi haasteena on kehittyä tarpeeksi kokonaisvaltaiseksi ja luotettavaksi puolustajaksi tai huomattavasti tehokkaammaksi hyökkääjäksi. Potentiaalia on vaikka mihin, mutta kehityksen voittavaksi pelaajaksi on jatkuttava vaikean ensimmäisen kauden jälkeen.

Gedson Fernandes 7 keskikentän keskusta
Arvosana: –

Tuli lainasopimuksella Benficasta tammikuussa. Kävi muutaman kerran vaihdosta kentällä, mutta hankinta tuntui enemmän yhden ylimääräisen kropan lainaamiselta, kuin itse pelaajaan panostamiselta.

Oliver Skipp 7 puolustava keskikenttä
Arvosana: –

Esiintyi seitsemässä ottelussa ja ei ollut kertaakaan häviämässä ottelua. Toi joukkueelle hyvää onnea? Panos kentällä jäi pieneksi, mutta vähätkin valioliigaminuutit ovat varmasti 19-vuotiaalle arvokkaita tulevaisuuden kannalta.

Christian Eriksen 20 hyökkäävä keskikenttä/keskikentän keskusta
Arvosana: –

Ei halunnut olla joukkueessa enää tällä kaudella ja siltä tekeminen kentällä näyttikin siihen asti, kunnes sai siirtonsa Interiin tammikuussa. Ikävä tapa lähteä hienolle pelaajalle, mutta Erikseniin kulminoitui koko Pochettinon Spursin matka kosketusetäisyydellä gloriasta ja sen jälkeen tippuminen tasaiselle harmaalle betonille.

Hyökkääjät

Harry Kane 29 keskushyökkääjä
Arvosana: 8

Täytyy myöntää, että jouduin pysähtymään hetkeksi katsomaan, että onko mahdollista, että Kane raapi kasaan 18 liigamaalia kaudella, jolla en muista hänen edes pelanneen? Kane ei ollut alkukaudella oma itsensä esiinnyttyään puolikuntoisena edellisen kauden päättäneessä Mestarien liiga -finaalissa ja oli ison osan kautta loukkaantuneena.

Harry Kanella oli repaleinen kausi, mutta silti mies iski 18 maalia. Kuva: Getty Images.

Kane ei puolikuntoisena pystynyt olemaan aikaisempien kausien tapaan Tottenhamin talismaani ja oli pelien sisällä ajoittain yllättävän vaisu. Loppukaudella maalijyvän vielä löytänyt Kane muistutti läsnäolostaan jalkapallomaailmaa ja näytti myös Spurs-kannattajille, mitä he eivät halua kesän siirtoikkunassa menettää.

Heung-Min Son 30 vasen laituri/keskushyökkääjä
Arvosana: 8

Yhdeksällä maalillaan ja seitsemällä maalisyötöllään joukkuettaan ajoittain kantanut Son on
Valioliigan pelätympiä laitureita ja yksi niistä pelaajista, jotka voivat ratkaista otteluita täysin tyhjästä ja täysin omin käsin. Burnleya vastaan nähty 70 metrin soolojuoksu valittiin ansaitusti kauden maaliksi ja Sonny on yksi suosituimpia näkyjä Tottenhamissa.

Kaksi suoraa punaista ja muutaman ottelun pelikiellot olivat mielestäni enempi epäonnisia kuin mitään muuta, ja vaikkakin pieni tahra muutoin lähes viattoman maineesta nauttivalle pelaajalle. Joukkueen parhaaksi pelaajaksi mielestäni noussut Son on yksi pelaajista, jota Spursilla ei ole varaa päästää lähtemään.

[readmore from=Tottenham]

Lucas Moura 35 oikea laituri/keskushyökkääjä
Arvosana: 7

Kovan työmoraalin omaava brassikiituri on arvokas vaihtoehto useammalle pelipaikalle
hyökkäyksessä. Vaikka Lucas ei jatkanutkaan viime kauden urotekojaan, on hän yksi aitoja maailmanluokan pelaajia, joita Tottenhamista, tai suoraan sanottuna koko Valioliigasta, ei yltiöpäisesti löydy. Brassi pystyy vielä kehittymään huippupelaajaksi, jos hänelle löytyy joukkueesta rooli, jossa syntyy säännöllisesti voittavia suorituksia, joihin tämä selvästikin pystyy.

Steven Bergwijn 14 vasen laituri
Arvosana: 7,5

Myrskyisästi sarjaan sisään tullut hollantilainen oli fiksu hankinta taloudellisesti ja näytti
ensiesiintymisestään asti, että on vaarallinen ja monipuolinen hyökkääjä. Hollannin
maajoukkuepelaaja oli Mourinholle yllättävä helpotus ahtaassa paikassa keskellä talvea.

Loukkaantumisten ja uuteen sarjaan sopeutumisen takia hän ei kuitenkaan pystynyt ihan koko loppukauteen vaikuttamaan samalla tavalla kuin esimerkiksi Bruno Fernandes Manchester Unitedissa. Ensimmäinen puoli vuotta Englannin kentillä sujui kuitenkin hyvin ja Bergwijn on hyvissä asemissa ensi kautta ajatellen.

Troy Parrott 2 keskushyökkääjä
Arvosana: –

Ei saanut vastuuta edes silloin, kun hyökkääjät olivat kirjaimellisesti loppu. Herättänyt kuitenkin lupauksia ja Spurs kannattajat varmasti toivovat Parrottin pystyvän murtautumaan erään Harry Kanen tavoin joukkueen ykköshyökkääjäksi ja tulevaisuuden toivoksi.