Manageri ”tuntee surua” valitessaan kokoonpanoja – käytettävissä yksinkertaisesti liikaa huippuja?

© Kuva: Getty Images

Tiedättekö sen valioliigamanagerin, jolla on kaksi, tai korkeintaan kolme ilmettä? Hän on joko vihainen, virnuileva, tai surullinen. Viimeisimpään moodiin on nyt löytynyt selitys myös valmentajan persoonan ulkopuolelta; José Mourinholla on käytettävissään liikaa hyviä pelaajia.

Tottenham pelasi maanantaina Valioliigaa Burnleyn vieraana, ja voitti tasaisen ottelun lopulta Son Heung-Minin 76. minuutilla puskeman maalin turvin. Korealaisen nimi lienee managerin papereissa niin sanotusti defaultina, samoin kuin maaliin syöttömerkinnän saaneen Harry Kanen. Kaikkien muiden kohdalla näin ei ole.

Dele Allin asema Tottenhamissa on Mourinhon saavuttua vaikeutunut huomattavasti. Keskikenttäpelaaja, josta puhuttiin Englannin suurena messiaana vielä muutama kausi sitten, on tällä kaudella esiintynyt Valioliigassa vasta 66 minuutin ajan, Spursin pelattua otteluita nyt kuusi. Turf Moorilla Alli ei ollut edes penkillä.

Mourinholta kysyttiin, oliko Allin ulos jättäminen seurausta siitä, että joukkueella on ylitarjontaa hyökkääjistä.

– Olen hyvin murheissani siitä, että näin oli. Olen surullinen joka kerta kun valitsen kokoonpanon. Ei ole kysymys vain Delestä.

Tyylilleen uskollisesti portugalilainen lisää vielä muistutuksen omasta historiastaan.

– Tällaista on elämä isossa seurassa. Tämä on sitä elämää, jonka tunnen ajoiltani Real Madridissa, Internazionalessa, Milanissa ja Chelseassa. Poikien pitää olla valmiita.

Lähde: Sky Sports