Tottenhamin vaikeudet saivat jatkoa sunnuntaina, kun West Ham oli Lontoon paikalliskamppailussa vahvempi maalein 2-1.

Tappio oli Tottenhamille jo viides viimeiseen kuuteen valioliigaotteluun. Surkea vire on pudonnut José Mourinhon ryhmän Valioliigan sarjataulukossa yhdeksännelle sijalle.

Loppukauden aikana Tottenham pelaa paikasta eurokentille. Piste-ero Mestarien liigaan oikeuttavaan neljänteen sijaan on kasvanut jo yhdeksään pisteeseen. Eurooppa-liigaan oikeuttava kuudes sija on neljän pisteen päässä.

Kaukaiselta tuntuu joulukuu, jolloin pohjoislontoolaisryhmä keikkui Valioliigan kärkipaikalla ja joukkuetta pidettiin jopa mestarikandidaattina. Nyt jopa europelipaikka on kovan työn ja tuskan takana.

Ex-valioliigapelaaja, nykyisin jalkapalloasiantuntijana toimivan Clinton Morrisonin mukaan Tottenhamin yllä leijuu suuria uhkakuvia. Morrison uskoo, että mikäli Spurs ei lunasta paikkaa Mestarien liigaan, joukkue saattaa menettää kirkkaimmat tähtensä, Harry Kanen ja Son Heung-minin.

– Tämän pelaajamateriaalin kanssa heidän pitäisi menestyä paremmin, Morrison sanoi BBC Sportille.

– Jos he sijoittuvat yhdeksänneksi Valioliigassa ja voittavat Liigacupin, luulen heidän jatkavan Mourinhon alaisuudessa myös ensi kaudella. Mutta minusta se on silti huono kausi heiltä. Kun otetaan huomioon heidän pelaajamateriaalinsa, se on todella iso pettymys.

– Mielestäni Tottenhamin on nyt keskityttävä Eurooppa-liigaan. Se on heidän ainoa mahdollinen tie saavuttaa paikka Mestarien liigaan, koska en näe heidän yltävän neljän parhaan joukkoon Valioliigassa tällä kaudella.

– Ja jos et pelaa Mestarien liigaa, saatat menettää pelaajia, kuten Kane ja Son.

LUE MYÖS: