Watfordin hyökkääjä Troy Deeneyn mielestä valioliigapelaajien testaaminen kauden jatkamisen mahdollistamiseksi nousee moraaliseksi kysymykseksi. Deeneyn mukaan testaukset antaisivat jalkapalloilijoista ylimielisen kuvan.

Valioliiga tekee tällä hetkellä kuumeisesti suunnitelmia sen suhteen, milloin kautta voitaisiin jatkaa. Alustavissa suunnitelmissa on tavoiteltu kauden uudelleenaloittamista kesäkuussa.

Yksi kauden mahdollistava tekijä olisi pelaajien säännöllinen testaaminen, kuten esimerkiksi Bundesliigassa on tehty. Bundesliiga käynnistyi uudelleen viime viikonloppuna.

Deeneyn mukaan pelaajien testaaminen on moraalisesti arveluttavaa.

– Näemme paljon sitä, että hoitajat ja tärkeät työntekijät eivät pääse testattavaksi ja sairaanhoitoalalla ihmisiä kuolee koteihinsa. Samalla meidän on määrä saada noin 3 500 testiä kuukaudessa, joilla testataan pelaajia ja henkilökuntaa.

– Kuinka kauan menee, kunnes se kääntyy pelaajien viaksi? Ihmiset alkavat ajatella, että ”nämä diivailevat jalkapalloilijat saavat kaiken mahdollisen hoidon, kun samaan aikaan ihmisiä kuolee kadulle”, Deeney sanoi Evening Standardin haastattelussa.