Leicester ja Tottenham iskivät yhteen lauantain ensimmäisessä valioliigaottelussa.

Brendan Rodgersin miehistö onnistui kuin onnistuikin kaatamaan Tottenhamin maalein 2-1. Loistavasti kauden aloittanut Leicester nousi voittonsa ansiosta ainakin hetkellisesti toiseksi Valioliigassa.

Mauricio Pochettino joutui peluuttamaan varamaalivahtiaan Paulo Gazzanigaa avauksessa, sillä Hugo Lloris ei kyennyt osallistumaan kamppailuun vaimon synnytyksen vuoksi.

Harry Kane siirsi Tottenhamin johtoon puolen tunnin kohdalla. Kärki ohitti hieman tuurillakin Leicesterin topparit maalin edustalla ja siirsi pelivälineen Kasper Schmeichelin ohi oltuaan maassa. Osuma oli Kanen neljäs kuluvalla valioliigakaudella.

Tottenham oli mennä jo kahden maalin etumatkalle toisella jaksolla Serge Aurierin maalin myötä, mutta VAR hylkäsi lopulta osuman, sillä Son Heung-min oli tilanteessa muutaman sentin paitsiossa. Leicester tasoitti kamppailun seuraavasta tilanteesta. Jamie Vardyn syöttö kimposi boksin keskustaan juosseelle Ricardo Pereiralle ja Pereira viimeisteli varmasti isäntien tasoitusmaalin.

Ottelun voittomaali nähtiin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. James Maddison sai pallon itselleen boksin ulkopuolella ja laukoi tarkasti Leicesterin johtoon.

Tottenhamille tappio tiesi sitä, että seura saattaa olla kuluvan kierroksen jälkeen sarjataulukon huonommalla puolella.