Tapaninpäivän jalkapallokarnevaali käynnistyi Leicesterin ja Manchester Unitedin välisellä taistolla. Pisteet päädyttiin lopulta jakamaan lukemin 2-2.

Squawka Live

@Squawka_Live
James Maddison got a new pair of boots for Christmas. 😉

Kokoonpanoissa silmään pisti ennen muuta vieraiden lista; loukkaantuneen Aaron Wan-Bissakan tilalle punaisten rivistöön nousi Eric Bailly.

Marcus Rashford hämmästyi nähtävästi itsekin tilannetta, jossa Leicesterin puolustus nukkui totaalisesti pelin toisella minuutilla. Hyökkääjä pääsi puskemaan täysin vapaasti muutaman metrin päästä – yli maalin. Täysin hereillä ei alussa oltu Unitedinkaan takalinjoilla; Jamie Vardy ylsi keskitykseen, samalla lopputuloksella kuin Rashford hetkeä aiemmin.

Leicester City

@LCFC
A big early chance for the visitors.

Marcus Rashford's header goes over after a minute played.

#LeiMun

David de Gea osoitti epävarmuuden merkkejä avauskympillä, sohittuaan pallon omalla maalillaan Leicester-hyökkääjille. Espanjalainen selvisi tilanteesta Fredin avustuksella säikähdyksellä, mutta jäi sen jälkeen pitelemään selkäänsä, ja Dean Henderson komennettiin jo lämmittelemään.

Leicester haki hyökkäyksiä selkeästi vasemmalta kaistalta, jossa vieraat siis joutuivat pelaamaan kokoon kursitun ryhmityksen turvin. Wingback-tyyppisessä roolissa esiintynyt Daniel James ei läheskään aina ollut toivotussa puolustusasemassa sinisten noustessa.

23. minuutilla Rashford ei enää epäonnistunut. Sivurajaheiton jälkeen James taisteli pallon boksin rajalle, ja Bruno Fernandes kurotti varpaansa väliin. 23-vuotias ohitti Kasper Schmeichelin varmasti, ja kirjautti tilastoihin jo 50. valioliigamaalinsa.

utdreport

@utdreport
23-year-old Marcus Rashford now has 50 Premier League goals for Manchester United 🔥

Kahdeksaa minuuttia myöhemmin Fernandes oli vähemmän mairittelevissa parrasvaloissa. Portugalilainen menetti pallon omassa päädyssään, ja Harvey Barnes pääsi pommittamaan tasoituksen vasempaan kulmaan.

@LCFC
What a goal! 😍

A stunning left-footed strike from distance beats de Gea and flies into the top corner.

A Boxing Day cracker! 💥

@LCFC
OHHHHH IT'S AN EQUALISER!

HARVEYYYYYYYYY BARNES!

Kettujen tasoitusmaalin syöttö merkittiin James Maddisonille, jolle osuman alustaminen kotikentällä ei ole ollut aivan jokapäiväistä.

WhoScored.com

@WhoScored
🤨 James Maddison has registered an assist in a Premier League home game for the first time since April 2019

Ensimmäisen puolikkaan tilastot jakautuivat jopa poikkeuksellisen tasan; taukotilanne 1-1 siis varsin oikeutettu.

Syöttöjä ja epäonnea penkeiltä

Paul Pogba tuli kentälle, kun toinen jakso oli edennyt kahdeksan minuuttia, ja ottelussa useita vähemmän mainoita ratkaisuja tehnyt James siirtyi penkin puolelle. Rashford otti walesilaisen paikan oikealla laidalla.

Tunnin vaiheilla, Leicesterin lupaavan jakson jälkeen Scott McTominay paini pallon keskikentällä joukkueelleen, ja käynnisti kaaoksen isäntien päädyssä. Rashford pääsi laidalta vapauttamaan huippuvedon, joka kuitenkin pysähtyi vielä kovemman luokan suoritukseen, Schmeichelin venytettyä kätensä pallon tielle. Pallo pomppi flipperinä boksissa vielä hyvän tovin tämän jälkeenkin, mutta United ei onnistunut hoitamaan sitä verkkoon saakka.

Victor Lindelöf ontui kentältä 66. minuutilla, tilalle United-takalinjoille Axel Tuanzebe. Ole Gunnar Solskjær käytti viimeisen vaihtonsa reilua varttia ennen täyttä aikaa, tuoden kentälle Edinson Cavanin Anthony Martialin tilalle.

Urguaylainen ei ehtinyt kauaa kentällä olla, ennen kuin kirjautti itselleen syöttömerkinnän Fernandesin osumaan. Heikommassa valossa tilanteessa esiintyi takavuosien United-peluri Jonny Evans, jonka pysyminen muun puolustuslinjan mukana sakkasi jo aivan ottelun alussa.

Samuel Luckhurst

@samuelluckhurst
Second Leicester-United game that Jonny Evans has done his old side a favour. So deep there. Great composure from Fernandes. #mufc

Voittomaaliksi edellinen ei jäänyt. Bailly ja Tuanzebe katselivat läheltä, kun Vardy pamautti läheltä lukemiksi 2-2, hetkeä aiemmin vaihdosta tulleen Ayoze Pérezin keskityksestä. Tarkempi tutkinta tosin osoitti pallon päätyneen verkkoon Tuanzeben kautta.

Tapaninpäivän ensimmäisessä ottelussa nähtiin runsaasti niin hyviä kuin huonoja ratkaisuita, mutta voittajaa ei onnistuttu löytämään. United oli ennen tätä ottelua voittanut 10 valioliigan vierasottelua perättäin.