Leicester nappasi ison voiton sunnuntaina Valioliigan kärkipään mittelössä, kun se haki kolme sarjapistettä vierasottelusta Tottenhamilta. Kamppailu päättyi lukemiin 0-2.

Leicester City

@LCFC
𝗪𝗵𝗮𝘁. 𝗔. 𝗪𝗶𝗻.

Full-time sponsored by @ParimatchGlobal ⏱

Avausjakso eteni tasaisissa merkeissä alkuvihellyksestä aina taukovihellykseen asti, eikä kummallakaan ollut juurikaan hyviä maalipaikkoja. Vieraat olivat hieman hallitsevampi osapuoli, mutta huippupaikat loistivat poissaolollaan. Leicester onnistui hyvin eliminoimaan lontoolaisten vaaralliset vastahyökkäykset, eikä niitä juurikaan nähty.

Harry Kanella oli mahdollisuus viedä kotijoukkue johtoon 41. peliminuutilla, mutta hyökkääjän pusku kulmapotkusta meni kuitenkin hieman maalin yli.

Aivan avausjakson lopussa vieraat siirtyivät lopulta johtoon rangaistuspotkusta. Serge Aurier työnsi Wesley Fofanaa selästä boksin sisällä, ja VAR-tarkastuksen jälkeen tilanteesta tuomittiin lopulta pilkku. Jamie Vardy ei 11-metrisessä erehtynyt, vaan laukoi pallon voimalla keskelle.

4 - Since joining Spurs for the 2017-18 season, Serge Aurier has given away four penalties in the Premier League, second only to David Luiz in this period (five). Lapse.

Vieraat ehtivät juhlia jo toisen jakson alussa toista maalia, kun James Justinin pitkä syöttö tavoitti pystyyn juosseen James Maddisonin. Englantilainen laukoi pallon komeasti takakulmaan, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen osuma hylättiin lopulta paitsiona. Tuomio oli vähintäänkin kyseenalainen, sillä hidastusten perusteella on mahdotonta sanoa, oliko tilanne todella paitsio.

GOAL

@goal
James Maddison's goal is ruled out because of this offside call.

Thoughts? 🤔 #TOTLEI

Tunnin pelin jälkeen Leicester iski jälleen, ja tällä kertaa osumaa ei hylätty. Marc Albrightonin keskitys tavoitti Vardyn boksin sisältä, jonka pusku kimposi Spurs-puolustaja Toby Aldeweireldin kautta verkkoon.

Vieraiden toisen maalin jälkeen Spurs sai otetta pelistä, ja se alkoi luomaan painetta Leicester-maalille. Son Heung-minilla oli 70. minuutilla tuhannen taalan paikka kavennusosumaan lähietäisyydeltä, mutta Kasper Schmeichel venyi upeaan torjuntaan.

Lontoolaisten painostus ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan Leicester pystyi pitämään maalinsa puhtaana, ja nappasi vieraspisteet mukaansa.

Leicester nousi voitolla ainakin väliaikaisesti sarjan kakkospaikalle. Spursille tappio tarkoitti kolmatta perättäistä voitotonta ottelua. Lontoolaiset ovat tasaisessa sarjataulukossa tällä hetkellä neljäntenä.