Manchester City murskasi sarjanousija West Bromwich Albionin tiistai-illan Valioliiga-kamppailussa peräti 5-0-lukemin.

Tuloksella Pep Guardiolan miehistö nousi Valioliigan piikkipaikalle.

Manchester City

@ManCity
FULL-TIME | WHAT. A. DISPLAY.

⚪️ 0-5 🔷 #ManCity | mancity.com

Manchester City aloitti maalinteon jo ottelun kuudennella minuutilla. João Cancelo löysi Gündoganin pitkällä syötöllä rangaistusalueen reunalta, josta saksalaispelaaja tulitti tarkan laukauksen vasempaan takakulmaan. 1-0.

Vierasjoukkueen maalitehtailu jatkui pelin 22. minuutilla, kun ensimmäisen maalin syöttänyt Cancelo laukoi pallon rangaistusalueen reunalta vasempaan yläkulmaan. Linjatuomarilla oli lippu ylhäällä, kun Bernardo Silva tiputti pallon portugalilaiselle, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen osuma hyväksyttiin. 2-0.

Puolen tunnin kohdalla Gündogan teki toisensa. Elämänsä vireessä oleva keskikenttämies riisti pallon WBA-puolustukselta rangaistusalueen reunalla, kuljetti boksiin ja sijoitti sen taitavasti vasempaan alakulmaan. Kyseessä oli hänen seitsemäs maalinsa tämän kauden Valioliigassa. 3-0.

Seven goals in his last eight Premier League games.

Ilkay Gündogan can not stop scoring. ⚽️⚽️

Jos ylläoleva upotus ei näy, klikkaa tästä.

Vielä ennen puoliaikavihellystä, Riyad Mahrez maalasi vierasjoukkueen neljännen. Raheem Sterling levitti pallon algerialaislaiturille, joka leikkasi sisään oikealta laidalta ja tykitti pallon vasurillaan maaliverkon perukoille. 4-0.

Sam Allardycen miehistö ei juuri takaa-ajoa tavoitellut. Puoliajalla hän vaihtoi ainoan hyökkääjänsä Callum Robinsonin keskuspuolustaja Kyle Bartleyyn. Se ei kuitenkaan Cityä lamauttanut, sillä toisella jaksolla lisää oli luvassa.

Kun peliä oli takana 57 minuuttia, Mahrez teki Sterlingille vastapalveluksen edellisestä maalista syöttämällä englantilaishyökkääjän ensimmäisen maalin tiistai-illan murskajaisissa. Osuma oli Sterlingin kuudes tämän kauden Valioliigassa. 5-0.

Enempää täysosumia ei The Hawthornsilla kuitenkaan nähty, ja Manchester City voitti pelin 5-0-lukemin. Voitolla se nousi myös sarjakärkeen, siirtyessään pisteen Manchester Unitedin edelle.