Manchester City lähti lauantain valioliigaotteluunsa Leedsiä vastaan tilanteesta, jossa se tarvitsi vielä 11 pistettä jäljellä olevista seitsemästä pelistään mestaruuden sinetöimiseen. Tilanne on sama edelleen, nyt otteluita jäljellä kuusi; Leeds vei tänään pinnat lukemin 1-2.

Pep Guardiola oli tehnyt kokoonpanossa pientä kierrätystä. Muiden muassa Kevin de Bruyne aloitti penkin puolelta, kun taas valtaosan kaudesta sivussa ollut Nathan Aké avasi puolustuslinjassa.

Cityn iskettyä ennen tätä ottelua valioliigakaudella 66 maalia, ja Leedsin maalisuhteen ollessa humoristinen 47-48, mentiin Etihadilla yllättävän pitkään ennen nollan rikkoutumista.

Vauhdikkaan, mutta aavistuksen varovaisen alun jälkeen, noin parinkymmenen peliminuutin jälkeen pelin juoni alkoi käydä selväksi. City piti palloa pitkiä jaksoja Leedsin boksin reunoilla, ja junnasi kohti maalia. Vierailijat muistuttivat toisaalta karkuunpääsyriskistä joka kerta pallon saadessaan.

27. minuutilla pallo kävi Leedsin Luke Aylingin kädessä, tämän omalla rankkarialueella. Erotuomari Andre Marriner katsoi kuitenkin, ettei puolustaja vain ehtinyt vetää käsivarttaan pois pallon kulkureitiltä.

Raheem Sterling ei varsinaisesti kiittänyt manageri Pep Guardiolaa avauspaikastaan 38. minuutilla. Fernandinho teki hurjan työn kuskaten pallon omalta kenttäpuoliskoltaan boksiin, jossa syötti sen maajoukkuehyökkääjälle huippupaikkaan – löysä veto selkeästi ohi takatolpan.

42. minuutilla sitten tapahtui se, mikä yleensä tapahtuu kun toinen joukkue hakee ja hakee maalia – omissa soi. Stuart Dallas pääsi satunnaisen Leeds-hyökkäyksen päätteeksi napauttamaan pallon vasemman tolpan kautta sisään; 0-1. Maalintekoyritykset kirjattiin tässä vaiheessa numeroin 9-1.

Vain hetkeä maalin jälkeen Leeds jäi kenttäalivoimalle. Liam Cooper lanasi Gabriel Jesusin laidalla nurin todella kovin ottein, ja sai ensin tempustaan varoituksen. Marriner kävi kuitenkin katsomassa tilanteen monitorilta, ja muutti kortin värin punaiseksi.

Ensimmäisen jakson lisäajalla Marcelo Bielsa reagoi kenttätilanteeseen vaihtamalla hyökkääjä Patrick Bamfordin kentältä, tilalle Pascal Strujik.

1/13 - Manchester City have won just one of their last 13 Premier League games when trailing at half time (D2 L10), going winless in their last nine such fixtures since a 2-1 comeback victory against Southampton in November 2019. Behind. #MCILEE

Ylivoimapelin sahaaminen väsytti

Yhden pelaajan puuttuminen joukkueelta ei jalkapallo-ottelussa välttämättä aina edes näy. Nyt todella näkyi; toinen jakso muistutti paljolti jääkiekon pakkopeliä. Leeds pakeni pariin otteeseen, muuten sahattiin edestakaisin vieraitten päädyssä.

52. minuutilla City oli lähellä tasoitusta. Oleksandr Zinchenkon laukauksen eteen ehti maalivahti Illan Meslier, jolta palanneeseen palloon Sterling ei aivan kerennyt.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä yksipuolisemmaksi se kävi – tapahtumat keskittyivät lähes pelkästään Leeds-maalin kulmille, mutta verkkoon isännät eivät tuntuneet palloa saavan millään keinolla.

76. minuutilla Leedsin pakkopelipuolustus lopulta sahattiin auki, ja Ferran Torres pääsi tasoittamaan pelin Bernardo Silvan syötöstä.

Manchester City

@ManCity

@ManCity
EQUALISER!!!! 🔥

🔵 1-1 ⚪️ #ManCity | mancity.com
76. An incisive move leads to the leveller! A quick triangle between @fernandinho, @BernardoCSilva and @FerranTorres20 sees the latter strike the ball first time past Meslier - NOW LET'S WIN IT!!! 💙

Se, ettei Cityn toisen jakson totaalinen vyörytys lopulta johtanut kuin yhteen maaliin, aiheuttanee pientä huolta, ajatellen vaikkapa Mestarien liigan taistelua. Maalintekoterävyys ei voi olla riittävällä tasolla, kun yrityksiä peliin kirjataan kolmisenkymmentä, maaleja yksi.

Kaiken sahaamisen päätteeksi Dallas pääsi jo lisäajan puolelle siirryttyä karkuun, eikä ahkerasti hyökkäyspäässä peliin osallistunut John Stones ehtinyt saada tätä kiinni. Pallo Edersonin jalkojen välistä sisään, ja manchesteriläisille karvas tappio.