Leicester ja Chelsea iskivät lauantaina Lontoossa yhteen FA Cupin finaalissa. Ottelu pelattiin yli 20 000 katsojan edessä.

Leicester voitti finaalin Youri Tielemansin upean maalin myötä 1-0. Leicesterille kyseessä oli ensimmäinen pokaali viiteen vuoteen. Samalla Leicesterille kyseessä on seurahistorian ensimmäinen FA Cupin mestaruus.

Edellisen kerran Leicester pääsi nostamaan pokaalin ilmaan keväällä 2016, kun seura voitti sensaatiomaisesti Valioliigan mestaruuden.

Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel luotti finaalissa Kepa Arrizabalagaan, joka on vartioinut Chelsean maalia kuluvalla kaudella FA Cupissa. Hienon kauden pelannut Edouard Mendy seurasi ottelun penkin puolelta.

Avausjakso oli varsin tasainen. Chelsea hallitsi pelitapahtumia, mutta ei saanut pallon kanssa mitään vaarallista aikaan. Brendan Rodgersin luotsaama Leicester puolusti tarkasti ja iski nopeasti vastaan. Avausjaksolla ei nähty ainuttakaan laukausta maalia kohti.

Toisella jaksolla niitä nähtiin – ja useampikin. Leicester teki ottelun ainoan täysosuman tunnin kohdalla. Tielemans sai pallon haltuunsa keskikentällä, otti muutaman juoksuaskeleen eteenpäin ja laukoi pallon komeasti yläkulmaan.

Katso maali alemmasta twiitistä. Jos et näe twiittiä, katso se täältä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
Youri Tielemans hits a WORLDIE 🌎

Leicester lead the FA Cup final!

Chelsea haki vimmatusti tasoitusmaalia viimeisen 25 minuutin aikana. Chelsea kykeni luomaan useita maalintekopaikkoja, mutta Leicester-vahti Kasper Schmeichel oli mies paikallaan ja torjui Leicesterin FA Cupin mestariksi.

Muutama minuutti ennen täyttä aikaa Chelsea sai jo pallon maaliin, kun peliväline kimposi Wes Morganista omaan maaliin, mutta osuma hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen paitsiona.

Chelsea ja Leicester iskevät yhteen ensi viikon tiistaina Valioliigassa. Kaksikko taistelee paikoista ensi kauden Mestarien liigaan.