Liverpool voitti Newcastlen torstaina 3-1 Valioliigassa.

Punapaidat aloittivat ottelun ryminällä, mutta ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkue Newcastle. Thiago Alcântara pääsi väliin Ryan Fraserin keskitykseen, mutta hän purki pallon suoraan Jonjoe Shelveylle, joka täräytti komean kudin sisään noin 25 metristä.

Newcastlen ottelu jatkui ikävissä merkeissä, kun laitapuolustaja Jamal Lewis jäi spurtin jälkeen pitelemään takareittään. Hänen tilalleen vaihdettiin Matt Ritchie.

Ottelua oli takana reilut 20 minuuttia, kun oli Liverpoolin vuoro heiluttaa verkkoa. Diogo Jota pääsi yrittämään viimeistelyä lähietäisyydeltä parikin kertaa ja onnistui toisella yrittämällä. Newcastlen pelaajat protestoivat tuomarille, koska vieraiden keskikenttäpelaaja Isaac Hayden makasi maassa pitkään ennen osumaa. Tuomaristo ei kuitenkaan nähnyt syytä hylätä maalia.

Liverpoolin toista maalia odoteltiin vain muutama minuutti. Shelveyn harhasyöttö tuli Sadio Manélle, jonka laukauksen Martin Dúbravka torjui. Irtopallo tuli kuitenkin suoraan Mohamed Salahille, joka tykitti pelivälineen sisään.

Salah on nyt tehnyt jo 15 maalia tämän kauden Valioliigassa. Hän on ainoa pelaaja, joka on ylittänyt kymmenen osuman rajapyykin.

Tauolle mentäessä Liverpoolille oli kirjattu 12 maalintekoyritystä ja Newcastlelle kaksi.

Newcastle tiivisti puolustustaan, mutta se pääsi itse harvoin edes keskiviivan yli pallon kanssa.

Vieraiden maali pysyi jälkimmäisellä jaksolla koskemattomana noin 40 minuutin ajan. Dúbravkan oli lopulta antauduttava, kun Trent Alexander-Arnold latasi hirmuisen tykin etuyläkulmaan.

Illan toisessa Valioliiga-ottelussa Chelsea ja Everton päätyivät 1-1-tasapeliin. Torstain tulosten myötä Liverpool jatkaa sarjataulukossa toisena ja Newcastle viimeistä edellisenä.