Liverpool ja Arsenal pelasivat torstaina 0-0-tasapelin liigacupin välierien ensimmäisessä osaottelussa Anfieldilla.

Ottelu alkoi Liverpoolin selkeällä hallinnalla, mutta kotijoukkue ei päässyt erityisen vaarallisille maalipaikoille.

Arsenalin ottelu sai ikävän käänteen jo kymmenen minuutin jälkeen, kun laitapuolustaja Cédric Soares jouduttiin vaihtamaan kentältä loukkaantumisen takia. Hänen paikkansa otti Calum Chambers.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Tykkimiehille satoi lisää kylmää vettä niskaan, kun Granit Xhaka ajettiin suoralla punaisella kortilla ulos. Xhaka yritti katkoa pitkää läpisyöttöä, mutta pallon sijasta Xhaka osui potkullaan vain Diogo Jotaan, joka oli pääsemässä läpiajoon.

Arsenalin valmennusryhmä reagoi alivoimaan tekemällä jo toisen vaihdon. Hyökkääjä Eddie Nketiah teki tilaa puolustaja Rob Holdingille.

Tauolle mentäessä Liverpoolille oli kirjattu neljä maalintekoyritystä ja Arsenalille yksi, mutta kumpikaan maalivahti ei joutunut avausjaksolla torjuntatöihin.

Squawka Live

@Squawka_Live
Liverpool 0-0 Arsenal HT:

Shots: 4-1
Shots on target: 0-0
Possession: 80%-20%
Pass accuracy: 86%-53%
Corners: 6-1

Granit Xhaka see's red for the second time this season.

Arsenal onnistui miesvajeestaan huolimatta tylsyttämään Liverpoolin etenemiset ansiokkaasti.

Kotijoukkueelle aukesi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla tuhannen taalan paikka, kun Arsenalin maalivahti Aaron Ramsdale haparoi keskityspallossa. Peliväline tippui maalin edustalle Takumi Minaminolle, mutta japanilaishyökkääjän veto karkasi reippaasti riman yli.

Otteluparin toinen osa pelataan ensi viikon torstaina Arsenalin Emirates Stadiumilla.