Chelsea voitti Real Madridin tiistaina vieraskentällä 3-2 Mestarien liigan puolivälierien toisessa osassa, mutta Real Madrid eteni jatkoon yhteismaalein 5-4.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hienoisella hallinnalla, mutta Chelsea väläytteli ajoittain vaarallisuuttaan.

Vieraat siirtyivät johtoon 15. minuutilla pitkän pallonhallintajakson jälkeen. Ruben Loftus-Cheek ja Timo Werner pallottelivat pelivälineen Mason Mountille, joka karkasi puolustajien välistä rangaistusalueelle ja laukoi kuulan takakulmaan.

Pallonhallinta siirtyi avausjakson edetessä selkeämmin ja selkeämmin Chelsealle. Real Madridin potentiaaliset hyökkäykset tyrehtyivät ottelun alun jälkeen täysin.

Chelsea on the front foot. #UCL

Chelsea jatkoi painostamista toisen jakson alusta lähtien ja tuplasi johtonsa viiden minuutin jälkeen. Antonio Rüdiger unohtu kulmapotkussa vapaaksi, ja saksalaistoppari puski pallon verkkoon.

Real Madrid suivaantui toisesta taklaiskusta hetkeksi, mutta reilun tunnin kohdalla Chelsea heilutti verkkoa jälleen. Vierasjoukkue riisti pallon syvällä Madridin puoliskolla ja iski nopeasti. Dani Carvajal liukui Marcos Alonson syötön tielle, mutta pallo tuli takaisin Alonsolle, joka täräytti sen voimalla sisään lähietäisyydeltä.

Osuma hylättiin kuitenkin videotarkistuksen jälkeen, sillä pallo osui Alonson käteen ennen hänen laukaustaan.

Varttia myöhemmin Chelsea teki kolmannen maalinsa. Chelsea liikutteli Madridin puolustusta fiksusti ja pelasi pallon rangaistusalueelle Wernerille, joka vei kaksi vastustajaa kahville vetoharhautuksella ennen kuin latasi pelivälineen kimmokkeen kautta maaliin.

Peliä ehdittiin jatkaa vain muutama minuutti, kunnes Real Madrid iski maalin kuin tyhjästä. Luka Modrić pamautti ulkosyrjällä loisteliaan syötön linjan taakse Rodrygo Goesille, joka viimeisteli suoraan ilmasta.

Ratkaisua ei saatu aikaiseksi varsinaisella peliajalla, joten vuorossa oli jatkoaika. Peliä ehtiä kulua viitisen minuuttia, kunnes Madrid iski taas. Vinícius Júnior eteni vasemmalta laidalta rangaistusalueelle ja chippasi ovelan syötön Karim Benzemalle, joka puski pallon sisään Rüdigerin liukastellessa hänen vieressään. Benzema koitui otteluparissa Chelsean kohtaloksi, sillä hän teki avausosassa hattutempun.

Madrid kulutti viimeiset hetket kellosta tehokkaasti ja eteni neljän parhaan joukkoon.