Miksi Bournemouth on Valioliigassa 11 kierroksen jälkeen seitsemäntenä, vaikka monikaan ei osais nimetä puoliakaan joukkueen avauskokoonpanosta? Miksi Bournemouth ei ole muutaman vuoden takaisen sarjanousunsa jälkeen pudonnut, vaikka se on kaudesta toiseen Valioliigan pienimpiä seuroja?

Valiocastin tuoreessa jaksossa Bournemouthia käsittelevät Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ja toimituksen esimies Jaakko Perttilä.

Laurila oli aivan hiljattain seuraamassa Bournemouthin otteita paikan päällä. Hyvin paljon brittifutista uransa varrella nähnyt Laurila oli vaikuttunut näkemästään.

– Kertoo jotain siitä työstä mitä siellä on tehty, että kun Bournemouth voittaa Manchester Unitedin (1-0, 2.11.), kukaan ei oikeastaan edes ihmettele, Laurila sanoo.

Kuuntele myös: Kaikki aiemmat Valiocastin jaksot täällä!

– Koko homma on niin äärimmilleen viritetty, että ei se ole sattumaa, mitä sarjataulukko näyttää.

– Watfordissa [missä Laurila oli katsomassa ottelua] oli aivan karmea keli. Siellä tuuli ja satoi joka suunnasta. Bournemouth käytti vapaapotkuissa sellaista kikkaa, että toinen pelaaja piti palloa käsissään ja kuivasi sitä paitaansa. Vasta juuri ennen kuin vapaapotku annettiin, tämä pelaaja asetteli pallon nurmelle, ettei se pääsisi liikkumaan senttiäkään.

– Bournemouthissa näillä asioilla on väliä. Siellä on käännetty jokainen asia ympäri.

Laurila myös kertoo, mitä aivan briljanttia Bournemouthin pelaamisessa kannattaa seurata. Entä mihin seuraan manageri Eddie Howe voisi seuraavaksi siirtyä? Kaikki tämä ja paljon muuta tuoressa Valiocast-jaksossa.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Arsenalin kapteenifarssi (1:13 alkaen)
  2. André Gomesin kauhuloukkaantuminen (11:32)
  3. Pitäisikö VAR heittää roskakoriin? (16:36)
  4. Miksi Bournemouth pärjää niin hyvin? (21:29)
  5. Seuraa tätä: Liverpool vai Man City? (33:25)

Huom! Jakso nauhoitettiin ennen tietoa Granit Xhakan kapteeninnauhan riisumisesta ja Son Heung-minin punaisen kortin kumoamisesta.

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.