Valiocast: Paineet kasvavat nukkuvan jättiläisen harteilla – riittääkö seurajohdolla kärsivällisyys? ”Heidän pitäisi olla liverpoolmaisessa tilanteessa”

© Kuva: Getty Images

Leeds United on valtava englantilainen seura, joka hakee kuumeisesti nousua Valioliigaan. Marcelo Bielsan johtama joukkue dominoi tilastoja, mutta viime aikoina joukkue on kärsinyt tehottomuudesta. Valiocastissa keskustellaan Leedsin tilanteesta.

32 ottelukierroksen jälkeen Leeds on sarjataulukossa toisena eli kiinni sarjanousussa. Viime aikoina Leedsin kone on kuitenkin yskinyt, siitäkin huolimatta, että joukkue suorastaan dominoi tilastoja ottelusta toiseen.

– Sen mukaan, mitä Leeds on luonut paikkoja, niin joukkueen pisteodottoma on peräti 77 pistettä. Se on todellisuudessa 22 pistettä enemmän kuin mitä joukkue on saavuttanut. Leedsin pitäisi johtaa Mestaruussarjaa aivan ylivoimaisesti, Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä pohjustaa.

Toim. huom. Leeds pelasi Valiocastin nauhoituksen jälkeen tasapelin tiistai-iltana Brentfordin kanssa. 

Leedsin suurimmat ongelmat ovat olleet hyökkäyspäässä. Tehottomuus maalipaikoissa on vaivannut koko kauden, mutta ennen kaikkea viime aikoina. Marcelo Bielsan kädenjälki näkyy silti joukkueen otteissa vahvasti.

– Bielsa on saanut kohta pari kautta viedä prosessiaan eteenpäin ja nyt se alkaa olla siinä pisteessä, että Leeds on todella hyvin valmennettu tuohon sarjaan, ja se luo tukuttain maalipaikkoja.

– Leedsin pitäisi olla nyt liverpoolmaisessa tilanteessa. Niiden pitäisi olla jo varma nousija, loppukauden voisi rallatella ja keskittyä jo tulevaan valioliigakauteen. Nyt siellä on kriisi päällä ja puhutaan Bielsan asemasta, Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila toteaa.

Bielsan asemasta on todella riittänyt puhetta, vaikka joukkue on tällä hetkellä kiinni sarjanousussa, ja joukkue dominoi tilastoja ottelusta toiseen. Bielsan työ saa kuitenkin Laurilalta ylistystä.

– Kaikki tilastot näyttävät, että siinä pelissä ei ole sen suurempaa ongelmaa. Ainoa ongelma on se, ette he eivät tee maaleja. Ja ongelma henkilöityy hyökkääjä Patrick Bamfordiin. Okei, 12 maalia tällä kaudella, se on ihan ok määrä, jos katsoo pelkästään tilastoja. Mutta jos katsoo hänen henkilökohtaista maaliodottamaa, niin se on pahasti pakkasella. Hänen pitäisi normaalilla suorituksella olla lähempänä jo 20 maalia.

Leeds tarvitsisi hyökkäykseensä tehoja.

– Esimerkiksi Teemu Pukki on tehnyt Valioliigassa enemmän maaleja kuin hänen henkilökohtainen xG näyttää.

Laurilan mukaan Bielsan erottaminen olisi Leedsiltä todella typerä teko. Bielsalla on Leedsin seurahistorian paras voittoprosentti.

– Seuraavat pari peliä ratkaisee sen, saako Bielsa jatkaa. Vaikka hän on tehnyt loistavaa työtä, niin jos siellä alkaa olla tappiota tappion perään, sen tietää mitä seurajohdossa tehdään.

– Onko ihan ymmärretty, miten poikkeuksellista tämä Leedsin esittämä jalkapallo on? Toivottavasti tämä ymmärretään Leedsissä, koska jos sinne nyt otetaan joku vanhan koulukunnan valmentaja hoitamaan nousu, niin kyllä siinä menee ihan uskomaton perintö hukkaan. Koko englantilaisen jalkapalloilun kannalta on todella mielenkiintoista nähdä, miten Bielsa selättää tämän vaiheen.

Tuoreessa Valiocast-jaksossa keskustellaan myös sensaatiomaista kautta pelaavasta Sheffield Unitedista. Kuuntele jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifysta tai SoundCloudista.

Aiheet

  • Sensaatiomainen Sheffield United (0.45)
  • Leeds dominoi tilastoja, mutta nouseeko se Valioliigaan?(16.14)
  • SEURAA TÄTÄ: Norwich City – Liverpool (29.31)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.