Liverpoolin 27-vuotias johtotoppari Virgil van Dijk joutui taistelemaan 10 vuotta sitten elämästään. Hollantilaiselle jouduttiin tekemään hätäleikkaus, kun miehen umpilisäke puhkesi.

Lääkärit kertoivat van Dijkin Ruby-äidille, että ilman pojan korkeaa kuntotasoa tila olisi voinut olla tappava. Van Dijk kärsi myös uremiasta, eli munuaisten vajaatoiminnan aiheuttamasta virtsamyrkytyksestä sekä vatsakalvon tulehdustilasta.

Oireet olivat hengenvaarallisia.

– Katsoin kuolemaa silmään. Se oli hirvittävä kokemus. Ensimmäistä kertaa elämässäni jalkapallo ei merkinnyt mitään. Tärkeää oli vain pysyä hengissä, van Dijk kertoi Mirrorille.

Van Dijk oli sairauden iskiessä vain 17-vuotias ja pelasi ensimmäistä kauttaan ammattilaisena Groningenissa. Hollantilainen sai äkillisiä vatsakipuja harjoituksissa, mutta ei suostunut lopettamaan kesken edes lääkärintarkastuksen jälkeen.

Van Dijkin tila huononi nopeasti seuraavan 48 tunnin aikana. Pelaaja kuitenkin kieltäytyi menemästä lääkärille.

Lopulta hyväksyttyään joukkuetoverinsa Tim Keurntjesin neuvon mennä lääkäriin, hänen katsottiin edelleen olevan terve ja van Dijk lähetettiin kotiin särkylääkkeet mukanaan.

Tämän myötä van Dijkin äiti ajoi kolmen tunnin matkan tarkastakseen poikansa tilan ja löysi hänet makaamassa kivuista asunnostaan. Äiti soitti ambulanssin välittömästi.

– Äitini ja minä rukoilimme jumalaa ja keskustelimme mahdollisista lopputuloksista. Yhdessä vaiheessa jouduin allekirjoittamaan asiakirjat, jotka olivat testamenttini. Jos olisin kuollut sairaalassa, rahani olisivat menneet äidilleni.

– Kukaan ei halunnut nostaa siitä meteliä, mutta olisin voinut kuolla siellä. Muistan kuinka makasin sängyssä. Näin vain putkia ja johtoja ympäri kehoani.