Liverpool voi todella sanoa onnistuneensa Virgil van Dijkin hankinnassa. Liverpool-toppari pelasi koko Mestarien liiga -kauden niin, ettei häntä onnistuttu kertaakaan ohittamaan.

Van Dijk siirtyi Liverpooliin pitkän siirtosaagan päätteeksi Southamptonista tammikuussa 2018. Tällä kaudella van Dijk on noussut ryminällä maailman parhaiden toppareiden joukkoon. Otteet ovat olleet illasta toiseen suorastaan maagisia.

Lauantain finaalissa nähtiin esimerkiksi tilanne, jossa Son Heung-min pääsi jo miehen ohitse ja lähes läpiajoon, mutta van Dijk juoksi Sonin kiinni ja sai viime hetkillä tuikattua pallon pois Sonilta. Samanlaisia katkoja on nähty läpi kauden.

Kokonaisuudessaan van Dijk on pelannut Optan mukaan peräti 64 ottelua peräkkäin ilman, että häntä on onnistuttu ohittamaan. Van Dijkiä ei onnistuttu ohittamaan kertaakaan koko Mestarien liigan -kaudella!

OptaJoe

@OptaJoe
0 - No opposition player has completed a dribble past Virgil van Dijk in any of his last 64 appearances in all competitions for Liverpool. Rock. #UCLFinal

Puolustaja on voittanut Ballon d’Or -palkinnon eli maailman parhaalle jalkapalloilijalle annettavan Kultaisen pallon viimeksi vuonna 2006, kun italialaistoppari Fabio Cannavaro sai kunnian. Van Dijkin kausi on ollut niin huima, ettei olisi suuri vääryys, mikäli palkinto menisi ensi kerralla jälleen puolustajalle.