Liverpoolin Virgil van Dijk allekirjoitti 20-vuotiaana jo testamenttinsa, kun elämäntavat veivät kuoleman porteille – toppari avasi ensi kertaa tapauksen taustoja

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin keskuspuolustaja Virgil van Dijk on tällä hetkellä kiistatta yksi maailman parhaista omalla pelipaikallaan. Parikymppisenä van Dijkilla oli todella suuria vaikeuksia sopeutua huippuammattilaisen arkeen. Epäterveellinen ruokavalio vei topparin kahdeksi viikoksi sairaalaan.

Van Dijk edusti parikymppisenä hollantilaista FC Groningenia, jossa pelasi samaan aikaan myös Huuhkajien kapteeni Tim Sparv. Vuonna 2011 van Dijk joutui kahdeksi viikoksi sairaalaan. Koko elämä oli vaakalaudalla.

– En halua puhua siitä, van Dijk totesi hiljattain Guardianille, mutta jatkoi sitten avaten syitä vakavan tapauksen taustalla:

– Se ei ollut yksinkertaista. Huolehdin ensimmäistä kertaa elämässäni yksin itsestäni, enkä osannut tehdä ruokaa. Asuin toisen pelaajan kanssa, ja kun olet niin nuori, ajattelet, että tämähän on helppoa. Me vain harjoittelimme. Emme yrittäneet opetella ruoanlaittoa, vaan menimme sitten aina johonkin syömään. Söin niin paljon roskaruokaa, että se vaikutti umpilisäkkeeni. Jatkoin epäterveellistä ruokavaliota ja lopulta umpilisäke puhkesi. Se oli todella rankkaa. Opin niin paljon ruoasta ja sen, että pitää arvostaa niitä tilanteita, missä elämme, van Dijk avautui.

Tilanne oli sen verran vakava, ettei van Dijk pysynyt kävelemään kymmeneen päivään. Van Dijk oli jo valmistautunut pahimpaan, kun hän testamenttasi rahansa äidilleen. Silloin nuori toppari ei todellakaan tienannut lähellekään samanlaisia summia kuin tänä päivänä.

– Kun jotain tuollaista tapahtuu, sitä miettii todella paljon erilaisia asioita. Nykyään arvostan kaikkea, mitä meillä on. Tiedän, että elämä on niin paljon muutakin kuin vain jalkapalloa. Meillä on perhe, ja tärkeintä on olla iloinen ja terve, van Dijk kertoi.

Van Dijk on aiemmin kertonut, että tilanne oli todella pelottava. Mielessä pyöri pahin mahdollinen, kun hän makasi sairaalasängyssä erilaisissa letkuissa.

– Rukoilimme äitini kanssa ja keskustelimme erilaisista skenaarioista. Jossain vaiheessa minun piti allekirjoittaa joitain papereita. Se oli tavallaan testamentti. Jos olisin kuollut, osa rahoistani olisi mennyt äidilleni. Kukaan ei tietenkään halunnut puhua siitä, mutta se oli tehtävä. Se olisi voinut olla ohi, van Dijk kommentoi aiemmin.

Silloin Groningenissa van Dijkia valmentanut Dick Lukkien järkyttyi leikkauksen jälkeen.

– Kun hän tuli takaisin, hän oli muuttunut isosta miehestä täysin kuihtuneeksi. Onneksi hän kuntoutui melko nopeasti, Lukkien sanoi FourFourTwo-lehdelle.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!