Lehti: Amerikkalainen konsortio haluaa West Hamin omistukseensa – seurajohdon kanta raivostuttaa faneja

© Kuva: Getty Images

Amerikkalainen konsortio haluaisi ostaa West Hamin omistukseensa 350 miljoonalla punnalla. Seuran nykyiset omistajat David Sullivan ja David Gold eivät kuitenkaan suostu taipumaan fanien painostukselle ja myymään seuraa eteenpäin tällä hetkellä.

West Hamin mukaan seurasta ei ole tehty vielä yhtäkään konkreettista tarjousta. Varapuheenjohtaja Karren Brady on myös huomauttanut, että seuran nykyinen arvo on lähempänä 800 miljoonaa puntaa.

Välit seurajohdon ja kannattajien välillä ovat heikentyneet siitä lähtien kun West Ham jätti Upton Parkin ja siirtyi Lontoon Olympiastadionille vuonna 2016. Fanit ovat järjestäneet tänä vuonna useita mielenosoituksia, joissa he ovat vaatineet Sullivanin, Goldin ja Bradyn eroa.

West Hamin kyseenalainen ratkaisu myydä nuori ja lupaava Grady Diangana vain 18 miljoonalla punnalla West Bromwichiin syyskuun alussa on ainoastaan lisännyt pahaa mieltä fanien keskuudessa. Myös joukkueen kapteeni Mark Noble oli raivoissaan seuran päätöksestä päästää Diangana lähtemään.

Sullivan ja Gold ostivat West Hamin vuonna 2020. Vaikka Sullivanilla ei ole suunnitelmia myydä seuraa uudelle omistajalle, olisi hän avoin ulkopuolisille investoinneille taloudellisen tilanteen parantamiseksi.

West Ham teki edelliseltä tilikaudelta 28,8 miljoonaa puntaa tappiota ennen veroja, jonka jälkeen seurajohto järjesti osakeannin 30 miljoonan punnan keräämiseksi vastauksena koronaviruspandemian aiheuttamiin talousvaikeuksiin.

West Ham, joka hävisi kauden ensimmäisen valioliigaottelunsa Newcastlelle 0-2-lukemin, isännöi tänään Charlton Athleticia Englannin liigacupin toisella kierroksella. Ottelu Lontoon Olympiastadionilla potkaistaan käyntiin kello 21.30 Suomen aikaa.

Lähde: London Evening Standard