Wilfried Zaha kommentoi rasismikohuaan: ”Asioiden on muututtava”

© Kuva: Getty Images

Crystal Palacen Wilfried Zaha kertoi eilen joutuneensa rasistisen herjauksen kohteeksi. Zaha julkaisi Twitterissä kuvia kuvottavista viesteistä, joita oli saanut sosiaalisessa mediassa. Viestien takana oli 12-vuotias poika, joka otettiin poliisin toimesta huostaan.

Zaha on kiitellyt poliisia nopeasta toiminnasta sekä faneja saamastaan tuesta. Hän toivoo tapauksen toimivan varoittavana esimerkkinä.

– Ihmisten on ymmärrettävä, että iästäsi huolimatta käytökselläsi ja sanoillasi on seurauksensa, etkä voi piiloutua sosiaalisen median taakse. On tärkeää, että some-yhtiöt toimivat kuten eilen (sunnuntaina) ja etsivät nämä henkilöt ja poistavat heidät, Zaha kirjoittaa Twitterissä.

Zaha kirjoittaa myös, ettei kyseessä ole ensimmäinen kerta, kun hän on saanut samankaltaisia viestejä, ja että jalkapalloilijat vastaanottavat samanlaisia viestejä päivittäin.

Maanantaina Sheffield United ilmoitti, että myös heidän hyökkääjänsä David McGoldrick on joutunut vastaavanlaisen hyökkäyksen kohteeksi.

– Se ei riitä, että pitää näitä viestejä iljettävänä, ja jatkaa eteenpäin. Se ei riitä, että sanoo #noracism. Tarvitsemme toimia, tarvitsemme koulutusta. Asioiden on muututtava, Zaha jatkaa.

Valioliiga on tuominnut Zahan saamat viestit ja ilmoittanut tukevansa Palace-hyökkääjää. Kesän valioliigaotteluissa pelaajat ovat polvistuneet ennen aloituspotkua osoittaakseen tukensa Black lives matter -kampanjalle.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.