Blackburn Rovers – Wolverhampton Wanderers
Viime kauden päätöskierroksella kohdanneet seurat saivat arpakoneelta nopean uusintaottelun. Kolme kuukautta sitten pelatussa ottelussa oli paljon pelissä, sillä molemmat olivat vaarassa pudota sarjaporrasta alemmas. Paljolti kiitos muiden joukkueiden molemmat säilyivät, myös ottelun hävinnyt susilauma.

Blackburnilla on puolustuksessa kovasti huolia, sillä heidän puolustuksensa sydämestä sekä Samba että Nelsen ovat vaarassa jäädä pelistä pois. Jos miehet eivät ole pelikunnossa, on se jättimäinen menetys seuralle.

Viime kaudella Blackburn vei molemmat kamppailut ja on itse asiassa viimeiset 11 vuotta pelannut tappioitta Wolvesia vastaan (yhteensä kahdeksan peliä).

Jos Wolves avaa yhtä vahvasti kuin viime kaudella (kolme peliä tappioitta), voivat he katkaista pitkän voitottoman putken Blackburnia vastaan. Kotijoukkueelle aloitusmaali on elintärkeä, sillä viime kaudella he hävisivät peräti 14/16 peliä, jossa vastustaja teki avausmaalin.

Valioliiga.comin ennuste:
Taistosta tulee tiukka. Susien viime kauden vierastilasto oli sarjan toiseksi huonoin, joten paljon saa parantua jos mielivät vierasvoittoon. Uskomme, että Blacburn jatkaa tappiotonta sarjaa Wolvesia vastaan, mutta vain tiukan tasapelin ansiosta.

Fulham – Aston Villa
Molemmat joukkueet avaavat uusien managerien johdolla, mutta varsinkin Aston Villan osalta vaihtumiseen on sisältynyt paljon tunteita. Alex McLeishin saapuminen pudonneesta Birminghamista on alusta asti saanut ristiriitaista palautetta ja seura tuskin on vielä täysin toipunut tästä.

Pelaajapuolellakin on tapahtunut paljon. Fulhamilla debyyttinsä pääsevät todennäköisesti tekemään John Arne Riise, Marcel Gecov ja Pajtim Kasami. Villalla puolestaan maalivahti Shay Given ja Charles N’Zogbia ovat suurella todennäköisyydellä avauksessa.

Villa kahdesta kovasta hankinnastaan huolimatta on heikentynyt viime kaudesta. Brad Friedelin, Ashley Youngin ja Stewart Downingin lähdöt jättivät paljon aukkoja joukkueeseen. Varsinkin Youngin rooli oli suuri, sillä hän oli mukana yli kolmanneksessa seuran maaleista.

Seurat sijoittuivat Fulhamin johdolla kahdeksanneksi ja yhdeksänneksi viime kaudella pisteen erolla. Silti Fulham on tosin paremmasta sijoituksestaan huolimatta voittanut vain kolme viimeisestä 20. kohtaamisesta seurojen välillä.

Valioliiga.comin ennuste:
Villa on voittanut vain yhden viimeisestä yhdeksästä kauden avaus vierasottelusta. Darren Bentin kova kunto tuo uskoa seuran mahdollisuuksiin, mutta suuret muutokset vienevät seuralta suurimman terän. Fulhamin kotivoitto ei tulisi yllätyksenä.

Liverpool – Sunderland
Tämä ottelupari on erittäin mielenkiintoinen. Molemmat seurat ovat olleet todella aktiivisia siirtomarkkinoilla ja ensiesiintymisiä nähtäneen paljon.

Liverpoolilla kentällä voidaan nähdä todennäköisimmin Stewart Downing, Jordan Henderson ja Charlie Adam. Vastustaja Sunderlandilta voidaan odottaa kentälle Wes Brownia, Craig Gardneria, David Vaughania, Sebastian Larssonia ja Connor Wickhamia.

Viime kausi alkoi molemmilta seuroilta surkeasti: vain yksi voitto kahdeksasta ensimmäisestä ottelusta. Tänä vuonna odotukset ovat jopa poikkeuksellisen optimistiset molemmilla, sillä siirtomarkkinoilta on hankittu hyviä vahvistuksia kasapäin.

Molemmat joukkueet tarvitsevat hyvän startin kauteen, joten lataus on kova. Sunderlandin historia Poolia vastaan on heikko, sillä viimeisissä 20. kohtaamisessa he ovat voittaneet vain kaksi kertaa.

Valioliiga.comin ennuste:
Liverpoolilla on järkyttävän suuret paineet aloittaa kausi voitolla. Viime kauden fiaskoon ei ole varaa ja Kenny Daglishin johdolla seura onkin näyttänyt vahvalta. Steve Brucen miehistö päätti viime kauden kymmeneen tappioon 14. viimeisestä ottelusta. Valitettavasti Sunderlandin kannalta Anfield tuonnee jälleen yhden karvaan pettymyksen ja tappion.

Queens Park Rangers – Bolton Wanderers
QPR:n paluu Valioliigaan saa heidän kannaltaan hyvin suotuisan vastustajan. Vuonna 1996 viimeksi sarjassa esiintynyt seura ei hävinnyt ensimmäisestä 19 ottelusta yhtään Championshipissä. He ovat hävinneet viimeksi sarja-avauksen 34 vuotta sitten.

Boltonin tasainen puurtaminen Valioliigassa sai viime kaudella jatkoa, mutta varsinkin loppukausi näytti seuran heikon puolen – seura hävisi viisi viimeistä vieraspeliään.

Seurat ovat pelanneet tasaisesti viimeisissä 24. kohtaamisessaan: Bolton 12 voittoa, QPR 9 ja 3 tasapeliä. Tosin Wanderers on hävinnyt vain yhden viimeisestä neljästä visiitistään Loftus Roadilla.

Valioliiga.com ennuste:
Owen Coylen seura kärsi viime kauden lopussa selkeästä tason tipahtamisesta Valioliigassa, joten sarjanousija QPR voi jatkaa seuran ahdinkoa. Kauden avaukseen on varmasti ladattu nousijajoukkueessa paljon latausta ja kotiottelussa kaikki on mahdollista. Ennustamme QPR:n avaavan kauden voitolla.

Wigan Athletic – Norwich City
Sarjanousija Norwich on tilanteessa, johon ei kukaan muutama vuosi sitten uskonut. Seuran nousu Valioliigaan näytti yhtä todennäköiseltä kuin Rooneyn siirtyminen Cityn riveihin. Toisin kuitenkin kävi ja seura avaa kautensa Wiganin vieraana.

Sarjanousijalla on valtaosa pelaajista hyvin kokemattomia Valioliigatasolla, joten sopeutuminen sarjatasoa ylemmäksi on mielenkiintoista nähdä. Blackpool voitti Wiganin viime kaudella avauksessa sensaatiomaisesti 4-0 DW Stadionilla, joten kanarialinnut eivät olisi voineet saada parempaa vastustajaa ensimmäiseen otteluunsa.

Wigan menetti seuran ylivoimaisen johtohahmonsa N’Zogbian Aston Villaan, joten jonkun muun on paikattava hänen jättämä jättimäinen aukko.

Valioliiga.comin ennuste:
Wiganin luulisi oppineen viime kauden katastrofista, mutta oman pään pelaaminen huolestuttaa: seura piti oman maalin puhtaana vain kahdessa ottelussa. Materiaalin tulisi kuitenkin riittää välttämään toinen perättäinen floppi ja näin ollen uskomme kotijoukkueen muutaman maalin voittoon.

Newcastle United – Arsenal
St James’ Parkilla muhii ison jytkyn poikanen. Arsenal ilmoitti, että siirtohuhujen keskellä oleva kaksikko Cesc Fabregas ja Samir Nasri eivät pelaa ottelussa. Pitkään jatkunut spekulointi on varmasti vaikuttanut seuraan ja nyt nähdään kuinka paljon.

Viime kaudellahan nimenomaan Newcastle aloitti Arsenalin jättimäisen romahduksen. Vielä ensimmäisellä puoliajalla seurojen kohtaamisessa kaikki näytti hyvältä: Arsenal johti 4-0, taisteli Valioliigan mestaruudesta, oli täynnä taistelutahtoa Mestareidenliigan seuraavaa kohtaamista Barcelonaa vastaan, edessä siinsi Liiga cupin finaali ja FA Cupissa kaikki oli sujunut hyvin. Sitten alkoi toinen puoliaika…

Olisi tietenkin naiivia väittää, että Newcastlen toisen puoliajan neljä maalia ja uskomaton nousu tasapeliin yksin laukaisivat romahduksen. Sen merkitystä Arsenalin mentaalisen selkärangan katkeamiseen ei kuitenkaan voida vähätellä, sillä muutamassa viikossa kaikki mestaruusjahdit olivat jo ohi.

Jos tykkimiehet ovat kärsineet kovasti huhuista, siirroista ja arvostelusta, on siitä saanut myös osakseen kotivastustajakin. Newcastlen ”twitterskandaalit” ja pelaajien lähdöt ovat hankaloittaneet seuran valmistautumista alkavaan kauteen.

Jotenkin ilmassa muhii jytkyn potentiaalia…

Valioliiga.comin ennuste:
Newcastle voittanut yhtään viimeisestä viidestä kotipelistään Arsenalia vastaan ja he ovat menettäneet viime kauden kaksi parasta maalintekijäänsä. Tosin Arsenalin kaksi tärkeintä pelaaja ovat sivussa (ja todennäköisesti kohta ulkona seurasta), eikä manageri ole onnistunut vakuuttamaan harjoituskauden otteluissa.

Ottelu tulee varmasti olemaan tulinen ja emme yllättyisi vaikka tilanteet vaihtelisivat nopeastikin. Uskomme silti, että Arsenalin miehistö on riittävän vahva ilman Fabregasia ja Nasriakin ottamaan yhden-kahden maalin voiton St James’ Parkilla.