Liverpool – Manchester United

Man United on pelannut omalla tasollaan ja pitää Valioliigan piikkipaikkaa. Se on koonnut seitsemässä ottelussa 19 pistettä. Vastustaja Liverpool on pelannut ailahtelevasti. Kotona pisteitä on kertynyt kiitettävästi, mutta vieraissa tahti on ollut rauhallisempaa. Seura löytyy sarjasta kuitenkin sijalta viisi 13 pisteellään. Manchester United voitti aiemmassa ottelussaan kotonaan Norwichin 2-0 ja Liverpool kaatoi paikallisvastustaja Evertonin 2-0.

ManU:lta puuttuvat ottelusta vain Rafael ja Tom Cleverley. Vierailijat lähtevät otteluun parhaalla mahdollisella miehistöllä.

Valioliiga.comin veikkaus:

Man United on ollut vakuuttava ja Sir Alex Ferguson saa vuodesta toiseen joukkueensa pelaamaan hyvää jalkapalloa. Liverpoolilla on mahdollisuus kaventaa eroa kärkeen tai ainakin pysyä vielä kärjen tuntumassa voitolla tai tasapelillä. Liverpool pistää varmasti kotijoukkueen koville. Odotettavissa on tasainen ottelu, joka päättyy 1-1 lukemiin. Rooney ja Suarez ovat varmasti puolustuksien tarkan silmän alla.

Manchester City – Aston Villa

Man City porskuttaa vakuuttavasti tällä kaudella Roberto Mancinin alaisuudessa. Kotijoukkue on tasapisteissä paikallisvastustaja Man Unitedin kanssa 19 pisteellään. Kotijoukkue on paukuttanut osumia yli kolmen maalin keskiarvolla per ottelu ja omissa on kolissut seitsemässä ottelussa vain viidesti. City kävi voittamassa vieraissa viime ottelussaan Blackburnin lukemin 4-0.

Myös Aston Villa jatkaa tappiotta. Sillä on tosin vain kaksi voittoa ja peräti viisi tasapeliä. Viimeisimmässä ottelussa joukkue kaatoi Wiganin lukemin 2-0 kotonaan.

Molempien joukkueiden sairastuvat ovat lähes tyhjiä. Man Cityltä puuttuu mahdollisesti Sergio Aguero ja vierailta pelin jättää väliin Nathan Delfouneso.

Valioliiga.com veikkaus:

Tämä saattaa hyvinkin olla Manchester Cityn ”se kausi”. Mestaruuteen vaaditaan kuitenkin vakuuttavaa peliä illasta toiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kotona on voitettava ennalta heikommat joukkueet, kuten tässä tapauksessa Aston Villa. Aston Villa on heikentynyt viime kaudesta hieman ja nyt ensimmäinen tilastotappio Valioliigassa on tosiasia. Kotijoukkue vie ja vierailija vikisee: 3-0.

Norwich – Swansea

Joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta 9. ja 10. Sekä koti- että vierasjoukkue ovat pelanneet materiaaliinsa nähden yllättävän pirteästi. Kauden edetessä nämä keskinäiset kohtaamiset tulevat olemaan kuitenkin elintärkeitä molemmille joukkueille, joten panosta ei ainakaan puutu nousijoiden kohtaamisessa.

Swansealla on alla voitto Stokesta kotikentällään ja Norwich kaatui saappaat jalassa Manchester Unitedin vieraana 2-0 lukemin. Vieraissa Swansea ei ole juhlinut, mutta mitään järkyttäviä tappioita ei kuitenkaan ole tullut. Molemmilla on kasassa seitsemästä ottelusta kahdeksan pistettä.

Kotijoukkueelta puuttuvat todennäköisesti James Vaughan, Zak Whitbread, Daniel Ayala ja Elliott Ward. Vierailijoilta uupuvat puolestaan Craig Beattie, Kerny Agustien, Steven Caulker, Alan Tate ja Ferrie Bodde.

Valioliiga.com veikkaus:

Nousijajoukkueiden taisto: Swansea on saanut alun tukkoisuuden jälkeen ketsuppipurkin auki. Etenkin kotonaan joukkue on nyt onnistunut jo useaan otteeseen maalinteossa. Vieraissa on ollut hieman vaikeampaa. Norwich ja Swansea ovat materiaaliltaan samaa tasoa, mutta kotiedun turvin kanarialinnut ottavat niukan voiton lukemin 2-1.

QPR – Blackburn

Nousijajoukkue QPR on pelannut kohtuullisen kauden tähän mennessä. Joukkue löytyy sarjataulukon keskivaiheilta. Blackburn on puolestaan ollut jopa huonompi kuin on ennustettu. Toiseksi viimeinen sija ei kovinkaan paljoa mairittele. Molemmat joukkueet kokivat murskatappiot viimeisimmissä otteluissaan. Blackburn hävisi Man Citylle 0-4 ja QPR Fulhamille peräti 0-6. Molemmilla on siis kasvojen pesun aika.

Rob Hulse, Kieron Dyer, Danny Gabbidon ja Matthew Connolly uupuvat kotijoukkueen kokoonpanosta. Blackburnilta puuttuvat Ryan Nelsen ja Michel Salgado.

Valioliiga.comin veikkaus:

QPR on varmasti sisuuntunut kärsimästään vierastappiosta Fulhamille. Nyt on kotona näytön paikka. Blackburn on puolestaan hävinnyt jo niin monessa ottelussa, että itseluottamus on pahasti kateissa. QPR on ottelussa suosikin asemassa kotiyleisönsä turvin. Ottelu päättyy 2-1 lukemiin.

Stoke – Fulham

Stoke on aloittanut kauden erinomaisesti. Joukkue majailee Valioliigassa sijalla seitsemän. Kotijoukkue on ollut Eurooppa-liigassa myöskin vakuuttava. Kotimaan sarjassa se hävisi kuitenkin viimeisimmän ottelunsa Swansealle vieraissa 2-0.

Fulhamilla alla on puolestaan komea 6-0 voitto QPR:sta. Fulham on kuitenkin sarjataulukon alemmassa kastissa.

Wilson Palacios, Ricardo Fuller ja Danny Higginbotham puuttuvat kotijoukkueen kokoonpanosta. Vierailta poissa ovat Philippe Senderos, Bryan Ruiz, Kerim Frei ja Simon Davies.

Valioliiga.comin veikkaus:

Molemmat joukkueet luetaan vähämaalisten otteluiden tahkoajiksi. Etenkin Roy Hodgsonin alaisuudessa Fulham pelasi usein maalittomia tasapelejä. Molemmilla joukkueilla on kelvollinen puolustus, joten maaleilla tuskin juhlitaan nytkään.

Clint Dempsey on tehnyt viimeisessä joukkueiden neljässä kohtamaisessa kolme maalia, joten häntä on syytä tarkkailla. Tasainen ottelu, jossa maaleilla ei juhlita. 0-0.

Wigan Athletic – Bolton

Kotijoukkue saa kentälle pelikiellosta vapautuvan Steve Gohourin ja loukkaantumisesta parantuneen hankintansa Albert Crusatin. Boltonillla tolppien väliin palannee Jussi Jääskeläinen, joka oli poissa Chelseaa vastaan viime kierroksella loukkaantumisen takia. Myös Ivan Klasnic, Gael Kakuta ja David Wheater palaavat kokoonpanoon.

Vierasjoukkueen 12 viimeistä peliä kertovat surullista tarinaa: 11 tappiota ja vain yksi voitto. Vastustajiin ovat kuuluneet tosin Arsenal, Liverpool, Chelsea ja molemmat Manchesterin joukkueet. Tässä ottelussa vierasjoukkue Boltonilla on paljon pelissä ja tappio ei voi olla enää vaihtoehto.

Paljoa helpompaa ei tosin tee kotijoukkueellakaan: yksi voitto ja kaksi tasapeliä seitsemästä ottelusta eivät riitä taistelussa sarjapaikan säilyttämiseen.

Valioliiga.comin veikkaus:

Seurat ovat pelanneet todella vähämaalisia otteluita viime vuosina. Wiganilla on allaan neljä tappiota ja Boltonilla kuusi. Vierasjoukkueen tappio olisi seuran historian pisin tappioputki 109. vuoteen. Tasapeli näyttää todennäköiseltä. Tuloksena 2-2 ei olisi yllätys.

Chelsea – Everton

Kotijoukkueelta puuttuu edelleen pitkäaikaissairas Essien ja kolmen ottelun pelikieltoaan kärsivä Torres. Vierailla Cahill ja Heitinga lienevät molemmat poissa vammojensa takia.

Seurat ovat pelanneet paljon tasapelejä viime vuosina Stamford Bridgellä. Viisi viime peliä ovat päättyneet tasapeliin ja viime vuonna FA Cupissa Everton oli rankkareilla kovempi tiputtaen lontoolaiset jatkosta.

Chelsea on avannut kautensa viime vuosina tututulla tavalla ja on kärkikolmikossa manchesterilaisten jälkeen. Evertonin kauden alku on ollut hieman vaisumpi, sillä kasassa on vasta seitsemän pistettä Chelsean 17. vastaan.

Valioliiga.comin veikkaus:

Everton ei ole hävinnyt kuuteen peliin lontoolaisille Valioliigassa. Seurasta on tullut pahin mörkö Chelsealle koko liigassa, sillä kukaan muu ei ole pystynyt samaan. Nyt on kuitenkin aika karistaa sinisten harteilta tämä painolasti ja ottaa selkeä 2-0 kotivoitto.

WBA – Wolves

West Bromin kesähankinta Billy Jones saanee avauspaikkansa ensi kertaa Steven Reidin kärsiessä käsivammasta. Vierailijat joutuvat tulemaan toimeen ilman parasta maalintekijäänsä Steven Fletcheriä, joka loukkaantui harjoituksissa.

WBA ei ole onnistunut voittamaan susilaumaa sitten vuoden 1982. Muuttamalla tämän West Brom aiheuttaisi Wolvesille pisimmän tappioputken sitten vuoden 1983-84. Yksi voitto viimeisestä kuudesta kohtaamisesta ei tietenkään ole lupaava tilasto Wolvesille.

Valioliiga.comin veikkaus:

West Brom ei ole onnistunut tekemään maaliakaan toisella puoliajalla tällä kaudella. Seura on onnistunut maalinteossa lähinnä otteluiden alussa, joten tätä vasten vierailijan hyvä alku voi tietää vierasvoittoa. Wolves katkaissee voitottoman putkensa ja ottaa 1-3 vierasvoiton.

Arsenal – Sunderland

Lontoolaiset saanevat takaisin Djoroun ja Koscielnyn, mutta Sagnan loukkaantuminen pitää miehen poissa ainakin vuoden vaihteeseen. Keskikenttämies Rosicky lienee myös kokoonpanoon palaavien listalla. Vierailta kentältä puuttuu Phil Bardsley pelikiellon takia sekä Nicklas Bendtner, joka ei saa pelata lainaseuraansa vastaan.

Molemmat seurat ovat avanneet kautensa todella alle odotusten ja varsinkin Arsenalin tilanne on tukala vaikka se on Black Catsia edellä sarjataulukossa. Tässä ottelussa on todellakin normaalia suurempi panos, sillä Gunnersien tappio tietäisi todella suurta pohjanoteerausta.

Sunderland oli todella aktiivinen siirtomarkkinoilla, mutta kausi on alkanut täydellisellä konttaamisella. Sekaisin olevaa kotijoukkuetta vastaan olisi mahdollista hieman kohentaa ryhtiä.

Valioliiga.comin veikkaus:

Gunners on onnistunut voittamaan vain kerran Black Catsin viimeisestä kuudesta kohtaamisesta. Tosin Sunderland ei ole Valioliigassa ottanut voittoa Arsenalista sitten vuoden 1983. Ottelusta voi odottaa erittäin heikkotasoista ja epätasaista. Tulokseksi veikattakoon 1-1.

Newcastle – Tottenham

Kotijoukkueelta kokoonpanossa lienevät pienistä loukkaantumisista huolimatta Ba ja Cabaye. Myös Guthrie ja Ameobi voivat palata kokoonpanoon. Spursilla poissa ovat Corluka ja Kranjcar, mutta pienistä loukkaantumisista kärisvät Adebayor, Lennon ja Sandro voivat olla avauksessa.

Newcastlen kauden alku on ollut huikea. Viimeksi seura on pelannut näin hyvin vuonna 1994 ja tiivis puolustuspeli on taannut sen, että omaan maaliin on tehty vain neljä maalia.

Tottenhamilla on hyvä putki päällä, sillä seura on neljän ottelun voittoputki takanaan.

Valioliiga.comin veikkaus:

Newcastle on ollut todella vahva alkukaudesta. Vaikka Spursilla on hyvä putki päällä, kotijoukkue ottanee tiukan 2-1 voiton.