Tässä nimimerkin AS näkemykset Englannin voitokkaasta vierasottelusta Ruotsia vastaan:

Englannin maajoukkueen historian 2000. maali syntyi 22.minuutilla ja se merkittiin omaksi maaliksi. Stewart Downing keskitti pallon Gareth Barrylle pilkun kohdalle, josta Barryn pusku muutti suuntaa Ruotsin puolustajan Daniel Majstorovic päästä ohi voimattoman maalivahti Isakssonin.

Englanti sai odottaa Ruotsin päänahkaa historialliset 43 vuotta. Pelaten kahdeksan tappiota ja neljä kertaa tasan aikaisemmin, mutta kolmastoista kerta toden sanoi. Samalla 1-0 lukemalla kaatui Espanjan lisäksi myös Ruotsi nyt Wembleyllä.

Fabio Capello antoi kahdeksalle eri pelaajalle paikan avauskokoonpanosta voitokkaan Espanja pelin jälkeen. Ottelun kulkua hallitsi Englanti ja Ruotsi pelasi koko 90min ponnettomasti, eikä ole nyt saanut maalia aikaiseksi kahdessa viimeisessä ottelussaan.

Parempana päivänä lukemat olisivat voineet olla rumemmat ja esimerkiksi. Jack Rodwell tuhlasi kaksi avointa maalinteko paikkaa. Ruotsi ei saanut ottelussa, kuin kaksi puolittaista maalintekopaikkaa.

Serie A:n kovapalkkaisin pelaaja kahdeksan miljoonan vuosituloilla potkiva Zlatan Ibrahimovic oli haamuna kentällä ensimmäisen puoliajan saamatta mitään aikaiseksi ja toisella puoliajalla hänet vaihdettiin Ola Toivoseen. Ruotsi onkin vain voittanut 55% pelaamistaan otteluista, kun Zlatan on ollut kokoonpanossa.

Ottelun parhaana palkittiin Englannin numero kaksi Tottenhamin oikea puolustaja Kyle Walker. Hän oli modernin oikean pakin ruumiillistuma. Nopea ja voimakas alhaisella painopisteellä liikkuva, joka osasi puolustaa sekä oli jatkuvasti tukemassa hyökkäyksiä.

Ilta oli muutenkin Englannille iloinen. Englanti pelasi koko kalenterivuoden 2011 tappiotta ja on viimeksi toistanut saman tempun vuonna 1996. Heillä on nyt yhdeksän ottelun tappioton putki ja ensikuussa päivitettäviin FIFA:n rankinglistoihin Englanti nousee ohi Brasilian. Englanti lähtee luottavaisena kohti Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuita 2012, jotka pelataan Puolassa ja Ukrainassa ensikesänä.

Englannin kokoonpano: Hart (Carson), Walker, Cahill, Terry, Baines, Jones, Rodwell (Milner), Barry, Walcott (Sturridge), Downing, Zamora (Bent).

Ruotsin kokoonapano: Isakksson, Lustig (Wilhelmsson), Majstrovic , Mellberg (J.Olsson), M.Olsson, Elm, Wernbloom, Källström (Svensson), Larsson, Elmander, Ibrahimovic (Toivonen).

Tuomarina oli: Pavel Kralovec (Tšekki)

Katsojia paikalla oli noin. 49 tuhatta.