Manchester City säilytti puhtaan kotitilastonsa, kun se nujersi huikeiden vaiheiden jälkeen Tottenhamin lukemin 3-2.

Ottelussa nähtiin yhdeksän minuutin aikana neljä maalia, kun 56. minuutilla Samir Nasri aloitti maalinteon David Silvan upeasta syötöstä. Vain kolme minuuttia myöhemmin Joleon Lescott teki kulmapotkusta lukemiksi jo 2-0.

Spurs ei kauaa vaatinut toipumiseen, sillä Jerome Defoe pääsi karkuun surkean ottelun pelanneen Savicin virheen takia. Joe Hart oli voimaton läpiajossa ja Defoe pääsi iskemään 2-1 kavennuksen.

Tästä vain viisi minuuttia ja peli oli 2-2. Gareth Bale iski komean sisäsyrjäkierteen, joka painui vastustamattomasti verkon perukoille.

Mario Balotelli otettiin ottelun loppupuolella kentälle ja ei aikaakaan, kun mies otti jo keltaisen kortin. Muutamia minuutteja myöhemmin sama mies on mukana tilanteessa, josta hidastuskuvasta voidaan nähdä kuinka italialainen yrittää talloa maassa makaavan Scott Parkeria. Tuomari Howard Webbiltä tämä jäi huomaamatta, mutta liigan kurinpitolautakunta tuominnee miehen teostaan jälkikäteen.

Tottenham meinasi viedä ottelun, kun Bale nousi upeasti ja syötti Defoelle tyhjään paikkaan. Mies oli hieman myöhässä tilanteesta ja pisti pallon kymmenisen senttiä ohi maalista liukumalla. Tämä huti maksoi pisteet vain muutama minuutti myöhemmin, sillä muuten hyvän ottelun pelannut Spursin Ledley King kaatoi Balotellin rangaistusalueella.

Ottelua oli tässä vaiheessa pelattu jo 90+4 minuuttia. Italialainen tuittupää siirtyi itse ampumaan pilkun ja pisti pallon kylmäverisesti maaliin. Näin Cityn puhdas kotisaldo säilyi ja seura voi vielä tavoitella Sunderlandin tekemää yli sata vuotta vanhaa ennätystä koko kauden mittaisesta voitokkaasta kotipelisarjasta.